OBOS Familiedagen - Fredrikstad Animation Festival

OBOS Familiedagen

Velkommen til OBOS Familiedagen på Fredrikstad Animation Festival. Møt opp på en spennende dag i animasjonens tegn. Søndag 22. oktober arrangerer Nordens ledende festival for animasjon familiedag med filmvisninger, animasjonsverksted og andre aktiviteter for hele familien.

Festivalens samarbeidspartner for Familiedagen, OBOS, spanderer førpremiere på det Oscar-belønnede animasjonsstudioet Cartoon Saloon sin nyeste film Lundefjell – egget som forsvant.

E6 Medieverksted rigger opp en kjempevegg til animasjonsverksted i kinofoajeen og lager animasjon i stort format. Tema er Haloween. De erfarne instruktørene Gitte Ous og Eirin Handegard er med og veileder. Animasjonsverkstedet er gratis og forgår fra kl 1200 -1500.

Også blir det Disney klassikermaraton. Tre av Disney sine mest kjente og kjære animasjonsfilmer er å oppleve på det store lerretet under familiedagen, Bambi, Askepott og Løvenes Konge.

Andre filmer på programmet er førpremieren på den ukrainske aniamsjonsfilmen Mavka – Skogens sjel og reprise av Folk og røvere i Kardemomme by, som er med i konkurranseprogrammet for langfilm under Fredrikstad Animation Festival.

Filmprogram

12:30: Disney klassikermaraton: Askepott
Regi: Clyde Geronimi, Wilfred Jackson, Hamilton Luske
USA – 1950
Lengde: 83 min

Askepott er den 12. filmen i rekken av det som regnes som Disneyklassikerer og er basert på et eventyr av Chares Perrault. Filmen regnes som en av Disney sine største suksesser og det revitaliserte studioet er regnet som starten på Disney andre gullalder. Alle kjenner historien om jenta som blir synonymet på disney-prinsesse og hvordan man kaprer drømmeprinsen. Filmen vises i en helt ny digital kopi som er lansert denne høsten sammen med en rekke andre klassikere.

13:00: OBOS-film: Lundefjell – egget som forsvant
Regi: Jeremy Purcell
Irland – 2023
Lengde: 80 min
Billetter er GRATIS!

Lundefuglene Una og Baba bor på en fredelig øy langt ute i havet. En sommer får de besøk av noen fremmede fugler som har flyktet nordover på grunn av klimaendringene. Una, Baba og de andre fastboende får nye venner, men også nye utfordringer. Ekstra spennende blir det når et egg forsvinner på mystisk vis. Klarer de små fuglene å finne egget før stormen rammer øya?

Lundefjell – egget som forsvant er en vidunderlig film fra det irske animasjonsstudioet Cartoon Saloon som tidligere har gitt oss Sangen fra havet og Ulvevandrerne.

13:30: Nordisk-baltisk konkurranseprogram for langfilm: Folk og røvere i Kardemomme by
Regi: Rasmus Sivertsen
Norge – 2022
Lengde: 79 min

Man skal ikke plage andre, man skal være snill og grei, og for øvrig kan man gjøre hva man vil.

14:30: Disney klassikermaraton: Bambi
Regi: David Dobb Hand
USA – 1946
Lengde: 80 min

Med sin fantastiske animasjon, er den elskede klassikeren tilbake på kino i anledning av Disney sitt 100 års jubileum. Bambi blir med vennene Trampe og Blomst for å utforske skogens utfordringer og vidundre, og for å oppfylle sin skjebne som skogens prins.

15:00: Nordisk juleanimasjon: Snøbarnas juletime
Regi: Diverse
Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island – 2022
Lengde: 57 min

Her får du ekte julemagi fra flere av Nordens kjæreste forfattere. Bli med på en eventyrlig reise med Solan og Ludvig, Reven og Nissen, Mummitrollet og Snøbarna. Snøbarnas Juletime er en samnordisk produksjon hvor kjente animasjonsstudioer gir deg kjente og kjære julehistorier fra alle de nordiske landene.

15:30: Ukrainsk animasjon: Mavka – Skogens sjel
Regi: Oleh Malamuzh, Oleksandra Ruban
Ukraina – 2023
Lengde: 90 min

Dypt inne i de ukrainske skogene finnes det hemmeligheter som lenge har vært skjult for menneskene. Her lever skogsåndene som beskytter de eldgamle trærne og alt som bor blant dem. Her får du møte den unge, naive skogsånden Mavka. Men hvem skulle tro at hun skulle bli valgt som skogens nye vokter? Hun lover å beskytte skogens sjel mot alt som truer. Særlig mot de grådige menneskene. Men hva skjer når hun forelsker seg i musikeren Lukas – et menneske?

16:30: Disney klassikermaraton: Løvenes Konge
Regi: Roger Allers, Rob Minkoff
USA – 1994
Lengde: 88 min

Løvenes Konge er kanskje en av Disneys største suksesser noensinne og er en av filmene som markerte Disneys tredje gullalder, som fant sted på 1990-tallet. Filmen som ble basert på Hamlet av William Shakespeare, har gjennom sin engasjerende historie, fantastiske animasjon og musikk etablert seg som en av de største tegnefilmene som er lansert gjennom tidene.

faf