OBOS presents Family Day - Fredrikstad Animation Festival

OBOS presents Family Day

Møt opp på en spennende dag I animasjonens tegn på Fredrikstad Kino. Søndag 23. Oktober arrangerer Nordens ledende festival for animasjon familiedag med filmvisninger, animasjonsverksteder og andre aktiviteter for hele familien.

E6 Østfold Medieverksted holder åpne animasjonsverksted, mens det blir legobygging og andre morsomme aktiviteter for barn i alle aldre i kinofoejeen.

Festivalens samarbeidspartner for familiedagen OBOS spandere førpremiere av den nye internasjonale storfilmen Hvor er Anne Frank og premiere på den norske storslåtte animasjonsfilmen Titina.

Filmprogram:

12:00:

Titina

Regi: Kajsa Næss

Den tidligere løshunden Titina nyter en ubekymret tilværelse sammen med luftskipsingeniør Umberto Nobile, som reddet henne fra et hundeliv i Romas bakgater. En dag får Nobile en telefon fra polarsuperstjernen Roald Amundsen, som bestiller et luftskip i håp om å endelig realisere sitt livs store mål: å erobre Nordpolen. Noblie ser sitt snitt til å skrive seg inn i historiebøkene og tar Titina med, til tross for at en liten terrier åpenbart ikke er skikket for polare forhold. Reisen til verdens nordligste punkt blir en suksess, men så begynner Amundsen og Nobile å krangle om æren.

13:00

Helt Super

Regi: Rasmus A. Sivertsen

Du trenger ikke å være superhelt for å være helt super!

Hedvig har krympet pappas supereltdrakt, og nå kan han ikke lengre være byens Superløve. Typisk Hedvig, som er ganske så klønete og mest glad i å game. Men når pappa velger sterke og suverene fetter Adrian til å bli den nye superhelten, bare Må Hedvig ta opp kampen.

13:30:

Lille Allan – den menneskelige antenne

Regi: Amalie Næsby Fick

Sommerferien føles lang og ensom for Allan, når man ikke har klarer å få nye venner. Heldigvis kommer Allan i kontakt med sin nabo Helge som er besatt av ufoer. Her skal Allan være en menneskelig antenne, og prøve å komme i kontakt med romvesener. Når Maiken en tankelesende romvesen nødlander på Jorden, oppstår det et merkverdig vennskap mellom Maiken og Allan.

Filmen vises med original dansk tale med engelske undertekster.

14:00

Hvor er Anne Frank

Regi: Ari Folman

En dag våkner Kitty, fantasi-jenta som Anne Frank skrev til i dagboka, i Anne Franks hus i Amsterdam. Når hun leser den berømte boka vekkes minnene til live, men Anne er forsvunnet. Kitty er sikker på at Anne også er der ute et sted, og legger ut på en reise for å finne henne. Det blir en reise både i tid og rom, for å gjenforenes med sin beste og eneste venn.

Hvor er Anne Frank er en moderne nytolkning av Anne Franks dagbok, laget av den Oscar©- nominerte regissøren Ari Folman. Filmen vises med norske tekster.

faf