Animation Production Day Part I, II, and III - Fredrikstad Animation Festival

Animation Production Day Part I, II, and III

Den tredje utgaven av Animasjonskonventet vil fokusere på Japansk anime, og foredragsholderne er anerkjente japanske produsenter og regissører fra animasjonsbransjen. Konventet blir det største fokuset på Japansk anime som noen gang har vært arrangert i Norge noensinne. Seminaret presenterer følgende foredragsholdere:
Eiko Tanaka, fra STUDIO4℃, som har vært produsent for en flere TV-serier, spillefilmer, kortfilmer og animasjons oppdrag for varierende formater, som steroscopic 3D og video mapping prosjekter.
Koji Takeuchi er en erfaren produsent for TV-serier, og har siden 2011, viet sin tid til unge animatører og filmskaper og laget workshop for de japanske kulturmyndighetene.
Yasuhiro Yoshiura er en manusforfatter og regissør. Han har drevet med animasjon og produksjon av animerte filmer siden ung alder og etter utdannelsen etablerte han sitt eget studio Pale Cocoon, og har produsert animasjon siden.
Seminaret inneholder også en forhåndsinnspilt samtale med Toshio Suzuki! Toshio Sucuki er produsent og administrerende direktør for Studio Ghibli. Han med å etablere Studio Ghibli i 1985 og har arbeidet full tid på studioet siden 1989. Han har siden produsert nesten samtlige filmer som Studio Ghibli har lansert frem til i dag.
Aniamsjonskonventet er organisert av Animasjon Norge en underavdeling av Virke produsentforeningen, Qvisten animasjon og Fredrikstad Animation Festival, i samarbeid med Frame by Frame.

Part I: Eiko Tanaka Order tickets

Part II: Koji Takeuchi & Toshio Suzuki
Order tickets

Part III: Yasuhiro Yoshiura
Order tickets

Participants

Toshio Suzuki

Toshio Suzuki er en filmprodusent for anime og en mangeårig kollega av Hayao Miyazaki, og den tidligere presidenten for Studio Ghibli. Suzuki er kjent som en av Japans mest suksessrike produsenter etter den enorme kinosuksessen (i Japan) til mange Ghibli-filmer. I 1967 startet han studier ved Keio University og ble uteksaminert med en B.A. i litteratur i 1972. I 2014 ble Suzuki nominert til Academy Award for beste animerte spillefilm som produsent av The Wind Rises, sammen med Hayao Miyazaki. Og i 2017 ble han igjen nominert til Academy Award for beste animerte spillefilm som produsent av The Red Turtle.

Koji Takeuchi

Koji Takeuchi begynte sin karriere hos Nippon Animation Co., Ltd. i 1976 som medlem av produksjonsteamet. Han jobbet på forskjellige hit-TV-serier med regissørene Isao Takahata og Hayao Miyazaki. I 1980 begynte han hos Telecom Animation Film Co., Ltd og jobbet på mange TV-serier og spillefilmer som Lupin the 3rd, Sherlock Hound, Chie the Brat, Little Nemo: Adventures in Slumberland og mange flere. I tillegg jobbet han med mange ikke-japanske studioer, inkludert Warner Bros. Animation og Walt Disney Television Animation. Nylig viet han tiden sin til unge animasjonsskapere og har utviklet workshops med den japanske regjeringens Agency for Cultural Affairs siden 2011. I tillegg etablerte han Japan Educational Network of Animation. I 2013 studerte han Animation Education ved Gobelins, l’école de l’image i Paris. Fra 2014 til 2019 regisserte han for den japanske regjeringens Agency for Cultural Affairs oppdragsprosjektet Anime Tamago. Han tiltrådte i stillingen som festivaldirektør for Tokyo Anime Award Festival i 2016 og har hatt stillingen siden den gang.

Eiko Tanaka

Eiko Tanaka er en produsent som har deltatt på mange animasjonsfilmer og gjennomført høyt anerkjente prosjekter med STUDIO4℃. Sjangrene for hennes produksjoner strekker seg fra teatralske filmer, kortfilmer, TV-serier, musikk-klipp og reklamefilmer, til nyere medier som stereoskopisk 3D og projeksjonskartlegging. Tanaka har produsert filmer som MEMORIES, Spriggan, Princess Arete, THE ANIMATRIX og MIND GAME. Tekkonkinkreet ble også produsert av Tanaka og vant Japans Academy Award for beste animasjonsfilm og ble også valgt ut til Berlinale. Tanaka bidro også som medskaper på prosjekter med internasjonale selskaper som Batman: Gotham Knight og Thundercats, og Halo Legends som produsent. MUTAFUKAZ var et ambisiøst prosjekt laget i samarbeid med det franske selskapet Ankama. Etter fem års produksjon ble Children of the Sea lansert i mer enn 30 land. De siste filmene Poupelle of Chimney Town og Fortune Favors Lady Nikuko har blitt invitert til mange internasjonale filmfestivaler, og lansert og gledet mennesker i en rekke land.

Yasuhiro Yoshiura

Yasuhiro Yoshiura er en skribent og regissør. Han startet med animasjons produksjon mens han gikk på universitetet, og etter å ha eksaminert skapte han sin egen animasjon Pale Cocoon. Siden den gang har han vært aktiv innen produksjon. Time of Eve var hans debut som regissør. Siden den gang har han mest skrevet og regissert egne arbeid.

Yaprak Morali

Yaprak Morali, født 1976 i Ankara, Tyrkia, holder en B.A. innen bank og finans. Hun har i ettertid studert karateranimasjon ved Animation Workshop i Viborg, Danmark. Siden den gang har hun jobbet i Istanbul, Ankara, København, Milano, Budapest, London, München, Bombay og Oslo med ulike prosjekter for den store lerret og den lille skjermen som regissør, karakteranimatør (3D + klassisk animatør), storyboard artist og karakterdesigner. Yaprak er også forfatteren og illustratøren av barnebøker publisert i Tyrkia. Hun er leder for animasjonsfestivalen Frame by Frame i Oslo, er leder for Grafill Animation og er medlem av styret for Fredrikstad Animation Festival. Hun holder til tider foredrag om animasjon og jobber som moderator for festivaler. Med 24 års erfaring innen animasjonsbransjen, Yaprak bor i Oslo med sin norske ektemann og jobber på Qvisten Animation.

faf