Remote WIP Presentation: The House - Fredrikstad Animation Festival

Remote WIP Presentation: The House

På dette digitale seminaret vil regissørene av det kommende Netflix-showet The House, holde en «arbeid pågår» seksjonen, med et fokus på hver regissør sitt kunstnerisk tilnærming til showet.

The House er en eksentrisk mørk komedie regissert av de ledende stemmene innen uavhengig stop-motion animasjon; Emma de Swaef og Marc Roels, Niki Lindroth von Bahr og Paloma Baeza. , The House er produsert av Nexus Studios, og fokuserer på et hus og de tre surrealistiske fortellingene om individene som gjorde det til sitt hjem.
Regissørene har laget en «splash» i stop-motion, og har vunnet en rekke priser for sine kort-filmer. Med en forfriskende underteksting-stil har hver av regissørene utviklet en tilnærming til filmskaping som har vært en festivalfavoritt det siste tiåret. Presentasjonen vil gi publikum et unik innblikk i produksjonen av det ekstraordinære animasjonsshowet, utviklet av noen av de største talentene i den internasjonale animasjonsscenen i dag.

Participants

Emma de Swaef & Marc James Roels

Marc og Emma er et filmskaperpar fra Gent I Belgia. Mens Marc bakgrunn er fra live-action, Emma elsker alt som har med håndtverk, bygge høyst taktile og livfulle dukker, miniatyrer og detaljerte kulisser. Arbeidet deres mikser stop-motion og dukkefilm med live-action som skaper en unik humor og ømhet som har gjort at filmskaperne har oppnådd en stor internasjonal anerkjennelse. Duoen har skapt den multi-prisvinnende anatologifilmen This Magnificent Cake! som av den Oscar-vinnende filmskaperne Barry Jenkins ble kåret til årets film og etablerte paret som en av de ledende stemmer innen samtidens stop-motion. øyeblikket regisserer de en episode for den etterlengtede Netflix tv-serien The House, produsert av Londonbaserte Nexus Studio. Deres kortfilm Oh Willy… har vunnet over 80 priser verden rundt, blant annet Caroon d’Or.

Paloma Baeza

Paloma Baeza bruker sin bakgrunn som skuespiller og manusforfatter for å utvikle engasjerende historiefortellinger, hvor pelskledde dukker og subtil humor spiller hovedrollen. Hun samarbeider også med kredible navn som Cilian Murphy og HElena Bonham Carter. Som nyutdannet fra National Film and Teleision School, Paloma utviklet hennes stop-motion og dukkefilm evner, med den animaerte kortfilmen Poles Apart, som vant en Annie og en BAFTA. Kåret som en av Varietys Animatører å følge med på, Paloma ble også kreditert på Alex Garlands animasjons og live-action hybridfilm, The Toymaer’s Secret og vil bringe liv til livet og virke til den ikoniske Meksikanske kunstneren Frida Kahlo, i en ny animasjonsfilm som for øyeblikket er i produksjon hos Univerasl Content Group.

Niki Lindroth von Bahr

Niki Lindroth Von Bahr er en mester i håndverk og en kunstner som elsker å jobber med dukker og setdesign laget for hånd. Ved bruk av stop-motion og dukkefilmteknikker gir hun liv til sine karakterer. Hennes umåtelige engasjerende historier bærer preg av svart humor, men et vagt surrealistisk filter. Hennes kortfilmer Bath House og Tord & Tord er vist på festivaler verden rundt., inkludert Sundance, filmfestivalen i Berlin og i Annecy. Hennes tredje film, den apokalyptisk musikalen The Burden, var en del av sideprogrammet Director’s Forthight i Cannes, og har plukket opp en rekke tilgjengelig metallgjenstander på festivaler og prisutdelinger. Hun er også kåret av Variety’s årets topp 10 animatører.

faf