Satiriks - Fredrikstad Animation Festival

Satiriks

Satiriks er NRK sin største satiresatsning på NRK´s nettspiller og sosiale media plattformer. Konseptet begynte i 2014 og har siden da hentet inn flere og flere humor-hoder til å produsere innhold. Bidragsytere som Svart Humor og Markedsavdeling1 har vært med fra starten av, og redaksjonen består i dag av en rekke ulike komikere som driver med alt fra sketsjer, parodier, live-events og podcasts til 5 på gata og skjult kamera.

Hovedmålet til redaksjonen er å tulle med nyheter, politikere, de med makt og dagsaktuelle temaer. I det siste året har gjengen i Satiriks jobbet med et TV-program hvor premisset er å involvere virkeligheten i størst mulig grad. Etter en kontroversiell første sesong våren 2019 etterfulgt av medieoppslag og kontroverser har Satiriks nå skiftet navn til NRK Vy i håp om å starte med blanke ark!

I løpet av arrangement på Litteraturhuset i Fredrikstad, vil sentrale medlemmer av programmet dele sin historie om hvordan de utviklet programmet og gi et lite innblikk i hvordan de produserer satire for programmet. De som kommer er Markus Gaupåas Johansen, Randi Liodden og animatørene i Norske Grønnsaker. Samtalen ledes av prosjektleder for programmet Stig Morten Waage.

faf