Symposium: Animation and Science - Fredrikstad Animation Festival

Symposium: Animation and Science

Animasjon brukes for å formidle vitenskapelige data på en engasjerende og effektiv måte, samle informasjon og fjerne komplekse ideer slik at et bredt publikum kan tilegne seg viktig kunnskap.
Fra infografikk og reklame til kunstfilmer og retorikk, bruker vitenskap animasjon for å kommunisere. I Symposium: Animation and Science, som er satt sammen i samarbeid med Høgskolen i Volda, vil norske og britiske akademikere debattere og belyse animasjonens bidrag som en kanal til vitenskapelig kommunikasjon. Direkte fra London vil animasjons-produsenten Abigail Addison og professor Serge Mostowy diskutere deres erfaring med å bruke animasjon for å formidle funn fra forsknings-vitenskap. Mens filmskaperne Samantha Moore og Ellie Land er tilstede i Fredirkstad for å fortelle om sin tilnærming som kortfilmskapere i arbeidet med å skape unike vitenskapsfilmer.

Participants

Serge Mostowy

Professor Serge Mostowy er en senior forsker på Lister Institute of Preventive Medicine. Han studerte fysikk, evolusjon og mikrobiologi og immunologi (Ph.D) ved McGill Universitet i CAnda. Etter at han hadde gjort sin post-doktorgrad om infeksjonscellebiologi ved Institut Pasteur i Frankrike, startet han hos Imperial College Londoni 2021 for etablere et Wellcome Trust Research Career Development Fellowship. I 2018 ble Serge utnevnt til professor i cellulær mikrobiologi ved London School of Hygiene & Tropical Medicine, der laboratoriet hans undersøker nye roller for cytoskjelettet i medfødt immunitet. Han er den fremste forskeren på sitt fagfelt innen medisin.

Abigail Abbison

Abigail er produsent, programmerer og en regissør hos Animate Projects, et engelsk byrå som produserer prisvinnende, innovative og eksperimentelle filmer. Hun har produsert kortfilmer for Channel 4 sitt program Random Acts; Silent Signal, et storstilt kunst og vitenskaps prosjekt, og Untold Tales, som er et micro animasjonsprosjekt for Instagram. Abigail har også co-produsert den BAFTA nominerte I’m OK av Elizabeth Hobbs, i samproduksjon med National Film Board of Canada. Hun er også festivalprogrammerer for Edinburgh International film Festival og London International Animation Festival.

Samantha Moore

Samantha Moore er en internasjonal prisvinnende animasjons-regissør som bor i England. Hun elsker animasjonens gledesfulle og eklektiske natur. Ingen vil noen gang finne animasjon skremmende, og likevel kan den formidle komplekse ideer til et bredt publikum på en engasjerende måte. Samantha har jobbet med forskjellige emner, fra konkurransedyktig dyrking av søte erter, til banebrytende mikrobiologi, arkeologi, nevrovitenskap og sin egen erfaring med å ha tvillinger. Sam jobber for tiden med et kort animert magisk-realistisk eventyr om dysenteri, A Language of Shapes (2022). Den er finansiert av en Wellcome Trust -pris, og laget i samarbeid med Mostowy-mikrobiologilaboratoriet ved London School of Hygiene og Tropical Medicine. Sam underviser på deltid som førsteamanuensis i animasjon ved høgskolen i Volda (Norge), samt som Senior Tutor i animasjon ved Royal College of Art (Storbritannia).

Ellie Land

Ellie Land er en bristisk animasjonsregissør, akademiker og senior foreleser. Hennes prisvinnende animerte dokumentarfilmer har blitt vist på flere internasjonale festivaler og utstillinger. Nylig ble hennes arbeid på spillefilmen Irene’s Ghost nominert til BIFA Award i 2018 og ble av Guardian kåret til en av de beste filmene i 2019. Henne animerte kortdokumentar Bathroom Privileges laget for det britiske filminstitutt vantAHRC REsarch in Film (Animation) Award. Hun er for tiden i produksjon med en pilot på en 360 dokumentar prosjekt kalt Menopause Realities med produksjonsselskapet ForwardSlash Films. Ellie er leder for animasjonsutdanningen ved Northumbria University og medstifter av animation practice as research symporium og sitter redaksjonsrådet for «Animation Practice, Process and Production» journalen. Hun er også medgrunnlegger av animateddocumentary.com.

faf