Utstilling: Dukkene fra Human Nature - Fredrikstad Animation Festival

Utstilling: Dukkene fra Human Nature

I stop-motion filmen Human Nature av Sverre Fredriksen & Zaou Vaughan møter vi på mer enn 30 dukker på 2 minutter. I utstillingen på Litteraturhuset i Fredrikstad inviterer vi til å ta en nærmere titt på dukkene fra filmen. Mange av dukkene er nakne mennesker: ett barn som er redd grønnsaker, damer med store pupper, gamle menn med rare vaner, og multi-kulturelle nakne svømmere. Resten er – fisker, katter, hunder, en elg, en salamander og en måke – som poserer i sine skreddersydde klær, i skalaen 5 cm til 30 cm. Hver dukke er håndlaget til minste detalj, sydd og tovet med aluminiumstrådsskjellet inni – så de kan animeres. Dukkene er laget av tekstil og tovet ull, fylt og formet med skum og ull. I tillegg til dukkene vises noen andre ting fra filmen, som dekor og ‘props’, samt noen bilder fra produksjonen og prosessen.

Human Nature er forfattet og regissert av Sverre Fredriksen, en norsk animasjonskunstner og regissør bosatt i Amsterdam. Dukkene og dekoren laget han i samarbeid med Zaou Vaughan, Sebastian Dörmann, Marianka Halters, Pien Kars, Quirin Jacques og Mascha Halberstad.

Filmen hadde verdenspremiere på den internasjonale filmfestivalen i Toronto, er nominert for Golden Calf for Beste Kortfilm på Nederlands Film Festival og har nå sin skandinaviske premiere her på Fredrikstad Animasjons Festival.

faf