Fredrikstad Animation Festival 2021 - Fredrikstad Animation Festival

Fredrikstad Animation Festival 2021

FAF 2021 største festival noensinne

Den 25. utgaven Fredrikstad Animation Festival 2021 gikk av stabelen fra 21. til 24. oktober og årets festival er den største animasjonsfestivalen som noensinne har blitt arrangert i Fredrikstad.

Festivalen opplevede en publikumvekst på 35% og 10% økning i passsalg. Med et rekordstort program og digitalt tilgjengelig festival nådde festival flere personer enn tidligere. Etter 21 år i Fredrikstad har festivalen vokst seg så store at det var mulig å presentere animasjonsfestivalen filmvisninger og arrangementer på åtte forskjellige arenaer. Festivalleder Anders Narverud Moen er strålende fornøyd med oppmøte og programmet for årets festival:

– Fredrikstad Animation Festival er nå den ledende festival for animasjon i Norden og satte virkelig preg på byen de dagene festivalen gikk av stabelen i oktober. Vi er ekstremt glade for at publikum liker det vi driver med og vil jobbe aktivt fremover for å utvikle festivalen videre.

I forbindelse med Coronautbruddet, lanserte festivalen en digital versjon av festivalen i 2020, som ble videreutviklet i 2021. Det digitale innholdet var tilgjengelig for passholdere en uke og bidro sterkt til publikumsøkningen. Anders Narverud Moen utdyper:

– Den digitale plattformen gir vårt publikum mulighet til å fordype seg videre i vårt omfattende program og lar de få med seg filmer og arrangementer som de gikk glipp av under festivalen i oktober. Fire dager går fort og da mener vi det er viktig å tilgjengeliggjøring det fantastiske programmet vårt også på andre plattformer. Vi ser jo at dette er noe som festivalpublikummet slutter opp og gjør at vi kan kalle animsjonsfestivalen 2021 for tidenes festival.

Fredrikstad Animation Festival har også i 2021 hatt rekord økning i antall samarbeidspartnere, både lokalt og fra film- og animasjonsmiljøet. Dette har gitt festivalen et løft og gir festivalen større spillerom å lage nye innovative programkonsepter.

Festivaladministrasjonen ser frem til å gå på en ny økt og allerede 11 måneder før 2022 festivalen kan man kjøpe festivalpass til sterkt redusert pris.

faf