Familiedagen med OBOS - Fredrikstad Animation Festival

Familiedagen med OBOS

TID: 12:00 – 15:00, SØNDAG 23. OKTOBER
STED: FREDRIKSTAD KINO

Familiedagen er en av festivalens høydepunkt og er en dag fylt med familievennlige filmer og aktiviteter for barn i alle aldre. E6 Østfold Medieverksted holder åpent animasjonsverksted, mens det blir legobygging og andre morsomme aktiviteter i kinofoejeen.

Samarbeidspartner for familiedagen er OBOS som tradisjon tro spandere kinobilletter til fantastiske familiefilmer. I år presenteres både en førpremiere av den nye internasjonale storfilmen Hvor er Anne Frank og premiere på den norske storslåtte animasjonsfilmen Titina.

RESERVER DINE BILLETTER TIL HVOR ER ANNE FRANK OG TITINA!

 

Zoetrope tegneverksted med Fargefabrikken

Bli med å lage din egen illusjon av bevegelse med 12 små tegninger. Det trenger ikke være avansert og detaljert, men enkle små strekfigurer eller motiver som blir større og større. Det viktigste er at det er en liten forandring mellom hver tegning. Legg stripen i zoetropen, snurr, og se hva som skjer med tegningen din.

Vi har også med oss en MEGAZOETROPE som du kan snurre på!

Nytt for i år er at alle barna som deltok på workshopen holdt av den kulturelle skolesekken tidligere i uken stiller ut sine tegninger. I tillegg til at én utvalgt ung animatør får vise frem sine tegninger som ferdig animert film. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Animasjonsverksted

Som tradisjon er blitt, arrangeres det et animasjonsverksted satt sammen av E6 Østfold Medieverksted. Her kan alle få prøve å animere. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

 

LEGO-workshop

Bli med på en kreativ LEGO-workshop med INSPIRIA science center! Det bugner med LEGO og kun fantasien setter grenser for hvilke kule animasjonfigurer og -karakterer dere kan bygge. Store og små er hjertelig velkomne til å bli med!

 

Filmer

12:00 OBOS-film: Titina

(Alle, norsk tale, engelsk tekst)
Regi: Kajsa Næss
Den tidligere løshunden Titina nyter en ubekymret tilværelse sammen med luftskipsingeniør Umberto Nobile, som reddet henne fra et hundeliv i Romas bakgater. En dag får Nobile en telefon fra polarsuperstjernen Roald Amundsen, som bestiller et luftskip i håp om å endelig realisere sitt livs store mål: å erobre Nordpolen. Noblie ser sitt snitt til å skrive seg inn i historiebøkene og tar Titina med, til tross for at en liten terrier åpenbart ikke er skikket for polare forhold. Reisen til verdens nordligste punkt blir en suksess, men så begynner Amundsen og Nobile å krangle om æren.

13:00 Helt Super

(6 år, norsk tale, engelsk tekst)
Regi: Rasmus A. Sivertsen
Du trenger ikke å være superhelt for å være helt super! Hedvig har krympet pappas supereltdrakt, og nå kan han ikke lengre være byens Superløve. Typisk Hedvig, som er ganske så klønete og mest glad i å game. Men når pappa velger sterke og suverene fetter Adrian til å bli den nye superhelten, bare MÅ Hedvig ta opp kampen.

13:30 Lille Allan – den menneskelige antenne

(Alle, dansk tale, engelsk tekst)
Regi: Amalie Næsby Fick
Sommerferien føles lang og ensom for Allan, når man ikke har klarer å få nye venner. Heldigvis kommer Allan i kontakt med sin nabo Helge som er besatt av ufoer. Her skal Allan være en menneskelig antenne, og prøve å komme i kontakt med romvesener. Når Maiken et tankelesende romvesen nødlander på Jorden, oppstår det et merkverdig vennskap mellom Maiken og Allan.

14:00 OBOS-film: Hvor er Anne Frank

(9 år, engelsk tale, norsk tekst)
Regi: Ari Folman
En dag våkner Kitty, fantasi-jenta som Anne Frank skrev til i dagboka, i Anne Franks hus i Amsterdam. Når hun leser den berømte boka vekkes minnene til live, men Anne er forsvunnet. Kitty er sikker på at Anne også er der ute et sted, og legger ut på en reise for å finne henne. Det blir en reise både i tid og rom, for å gjenforenes med sin beste og eneste venn. Hvor er Anne Frank er en moderne nytolkning av «Anne Franks dagbok», laget av den Oscar©– nominerte regissøren Ari Folman.

faf