Fantastisk pass-salg for FAF 2020 - Fredrikstad Animation Festival

Fantastisk pass-salg for FAF 2020

Selv med koronarestriksjoner fortsetter animasjonsfestivalen sin positive utvikling, og har i 2020 sitt nest beste salg av pass noensinne.

I 2020 utvidet Fredrikstad Animation Festival sitt tilbud ved å inkludere digitalt innhold, og kunne tilby nesten hele festivalprogrammet tilgjengelig også digitalt. Festivalleder Anders Narverud Moen tilskriver mye av årets suksess til festivalens nye digitale løsning. 

– Å utvikle et digitalt festivaltilbud i tillegg til den fysiske festivalen, har vært essensielt for å kunne gjennomføre i år. Dette har vist seg å bli satt pris på av våre publikummere. Det er nesten ikke til å tro at festivalen i år har sitt nest beste pass-salg noensinne.

Den digitale løsningen har gjort det mulig for flere å delta på festivalen uten å måtte reise, og det har nok vært betryggende for mange passholdere å vite at de uansett kunne delta digitalt nå som det meste er litt uforutsigbart. Samtidig understreker han at det også ligger langsiktige arbeidet bak festivalens vekst.

– Fredrikstad Animation Festival har hatt en positiv utvikling og vekst over mange år nå. Tradisjonelt har festivalen kanskje blitt oppfattet som en ren bransjefestival med vår satsning på store navn fra animasjonsbransjen, og vi har ønsket å få en større forankring lokalt. Denne lokale satsningen ser vi nå ut til å få uttelling for med god oppslutning fra lokalt publikum og større samarbeid med lokalt næringsliv. 

Noen av festivalens høydepunkter inkluderte i år snikpremiere på Jul på Kutoppen hvor Klara deltok med eget show, Norgespremiere på Wolfwalkers, Masterclasser med Michaël Dudok de Wit, Lizzy Hobbs og Tim Allen streamet fra London, i tillegg til å hylle Ivo Caprinos 100-årsjubileum med vising av en rekke av hans filmklassikere.

Vi feirer årets fantastiske resultat med å starte salget av Early Bird pass for 2021 for en begrenset periode. Dette passet gir deg nå gratis tilgang til årets masterclasser med Michaël Dudok de Wit, Lizzy Hobbs og Tim Allen.

faf