Festivalstart, Wolfwalkers og Tim Allen - Fredrikstad Animation Festival

Festivalstart, Wolfwalkers og Tim Allen

Fredrikstad Animation Festival starter sin 24. utgave og 20. år i Fredrikstad torsdag 22. oktober med over 100 filmer på programmet og over 40 filmskapere presentert i forskjellige programposter fysisk og digitalt i løpet av festivalens fire dager.

Rett før festivalen starter har vi fått bekreftet flere programposter som gjør årets gode program enda bedre. Den irske langfilmen Wolfwalkers avslutter festivalen på søndag, og den anerkjente stop-motion animatøren Tim Allen deltar med en masterclass som blir sendt live fra London.

Wolfwalkers er en fantastisk ny animasjonsfilm fra de Oscar-nominerte skaperne av Sangen fra havet. Den er regissert av kritikerroste Tomm Moore og Ross Stewart, og er den tredje filmen i Tomm Moores Irland-trilogi.

Sammen med faren drar den unge jegeren Robyn til Irland for å jage bort en ulveflokk. Men alt skal endre seg når hun møter Mebh, en vilter jente som bor i skogen. Det viser seg nemlig at hun kommer fra et sagnomsust folk som er mennesker om dagen og ulver om natten.

Tim Allen har over 20 års erfaring som stop-motion animatør hvor han har jobbet med store langfilmproduksjoner over hele verden. Hans involvering i produksjoner spenner seg alt fra Wes Andersons Ilse of Dogs og Tim Burtons Frankenweenie til prisvinnende kortfilmer, som Anna Mantzaris Good Intensions og No, I don’t want to dance av Andrea Vinciguerra, som kan oppleves i festivalens kortfilmprogram Best of International.

I sin masterclass, streamet live fra London, vil han fortelle om hvilke produksjoner han har vært involvert i og hvilke fremgangsmåter han har for å skape liv i karakterene han animerer. Gjennom klipp vil Allen vise nedbrytning av animasjonen og gi innsikt i håndverket som han har utøvd gjennom tiår.

faf