Films Archive - Fredrikstad Animation Festival

Hugo & Holger

Hugo største ønske er å eie en hund. Hugo har veldig dårlig syn. En dag blir ønsket hans oppfylt, når han endelig møter Holger. Holger er faktisk en babyelefant, men alt Hugo ser er en stor nydelig valpehund. Det handler om øynene som ser! Et nydelig vennskap – muliggjort bare ved tilstedeværelsen av enorme mengder empati mellom de to.

Pappa

Større enn livet dukker far opp ved vinduet en kveld. Pappa er sterk og modig, han frigjør dyr fra fangenskap, vinner løp med sin super raske bil, dykker ned i havdypet. Pappa er en trollmann som kan få seg til å vises og forsvinne. Filmen forteller om et barns gripende lengsel etter sin fraværende far.

Teofrastus

En fortelling om frihet og medfølelse, satt på 1980-tallet Sovjet-Estland, opplevd av en katt og fortalt av sin eier. Cat Teofrastus lever et hjemløst liv på en jernbanestasjon. En dag blir han tilbudt et hjem av en familie som bor i et hus i nærheten. Det lykkelige livet er imidlertid kortvarig når katten blir ført til storbyen og går seg vill.

Sauen Shaun: Farmageddon

Når et romvesen med fantastiske krefter krasjer i nærheten av Mossy Bottom Farm, prøver sauen Shaun å redde dette utenomjordiske vesenet før en farlig organisasjon kan fange henne.

Lotte og dragejakten

Lotte og lillesøster Roosi bestemmer seg for å finne de ildsprutende dragene! Etter mange spennende eventyr på veien, finner Lotte og Roosi veien til dragene. Her venter mange nye overraskelser…

Moral Orel: «Nature»

Moral Orel er en animasjon i stop-motion laget av Dino Stamatopoulos. Den skildrer livet til den fromme kristne gutten Orel Puppington, hans alkoholiserte far Clay og følelsesmessig fraværende mor Bloberta, og er en mørk satire av det midtamerikanske forstadslivet og religiøs fundamentalisme. I denne todelte episoden tar Orel og Clay en jaktetur for far og sønn.

Mary Shelley’s Frankenhole: “Death” and “Humanitas”

Mary Shelleys Frankenhole er en stop motion-serie for voksne laget av Dino Stamatopoulos. Etter å ha mestret udødelighet vender den gale forskeren Victor Frankenstein oppmerksomheten mot tidsreiser. I de to episodene som vises på Animated Night, ser vi først Victor utfordre Døden selv, og deretter reise tilbake i tid for å bedra kona med hennes yngre selv.

Familien Addams

En animert versjon av Charles Addams tegneserier om en merkelig og eksentrisk familie.

Familien Addams lever sitt merkelige liv i fred og ro i flere år, men når det plutselig dukker opp en helt ny by i nabolaget, og en påtrengende oppussingsekspert ser på familien som en trussel, er det plutselig slutt på familiefreden.

Topp 3

Morsom og bittersøt romantisk komedie fra Sverige om den evig listeskrivende Anton som blir forelsket i David. Ting starter å gå skeis når det går opp for Anton at hans livsdrømmer er totalt motsatt av David sine.

Rutete Ninja

Asgeir går i 7. klasse, men er forelsket i uoppnåelige Jessica i 8. Hans forhold til stefaren Jørn og stebror Odin er mildt sagt anstrengt. Skolebølla Glenn fra spesialklassen plager ham, mens Asgeirs nerdete venn Odyssevs ikke er til særlig hjelp. Men en dag kommer Onkel Stuart med en helt spesiell bursdagsgave til Asgeir. En gave som kommer til å snu opp ned på Asgeirs verden: En sverdsvingende, rappkjeftet Ninja-dukke i rutete drakt som blir levende og terroriserer omgivelsene når både de og Asgeir minst venter det.

Kapten Morten lollide laeval

En ung gutt lærer å ta kontroll over livet sitt den dagen han blir forminsket til insektsstørrelse og må seile sin gamle lekebåt i en oversvømt cafe. Morten må synke dypt før han kan bli voksen.

Away

En gutt og en liten fugl reiser over en øy på en motorsykkel, forfulgt av en mørk ånd.

Robo

Et interessant møte mellom en gigantisk robot og en skyskraper i Brussel.

Happiness

Historien om en gnagers ubønnhørlige søken etter lykke og oppfyllelse.

Enough

Øyeblikk med tapt selvkontroll.

The Juggler

Vi bor i samme hus, men i forskjellige leiligheter, jobber, situasjoner, tro, visjoner. Hver i vårt eget rom, lurer vi oss selv om at verden er en og at den eksisterer. Noen ganger ser det ut til at en uforståelig tråd blir synlig og jeg er på grensen til å forstå … Denne filmen handler om den andre siden av livet – den skumle, ukjente siden vi aldri helt fatter, men vi vet at den er der, et sted i nærheten, så nær.

Gorilla in the Washing Machine

Sent på natten i den kjølige vårbrisen, når dyrene er opptatt med sitt ved et vannhull, møtes noen av dyrene og umiddelbart finner sammen. Lykkelige som aldri før drikker de te og lager sticky rice sammen.

faf