Brenners Bokhylle

26 OCT 13:00 Sal 5

Deichmanske bibliotek skal flytte til Bjørvika. NRK sammen med Olav Brenner har invitert kjente personer til å fortelle om én bok som har hatt en innvirkning på livene deres, og som er garantert en plass på det nye biblioteket. Mikrofilm har produsert en animert sekvens for hver av de 12 utvalgte filmene, som gir seeren en kort introduksjon til bøkenes handling.

Info

Norge | 2017 | 03:29 |
Handdrawn, digital 2D
Regissør: Kajsa Næss
Produksjon: Kjersti Riise Skallerud and Lise Fearnley
Animasjon: Inga Sætre and Kajsa Næss
Selskap: Mikrofilm AS
Regissørens Biografi:

Kajsa studerte animasjon ved Høgskulen i Volda. Da hun i 1996 ble ferdig med studiene, grunnla hun Mikrofilm sammen med Lise Fearnley.
Hun er en etablert regissør, og filmene til Kajsa har vunnet prestisjefylte priser, blant annet Grand Prix på Kortfilmfestivalen i Grimstad, den norske filmkritikerprisen i Haugesund, og Publikumsprisen til Leonidestorm. Hun har også vunnet prisen for beste musikkvideo under Spellemannsprisen.
Hennes arbeid har blitt presentert på festivaler og visninger rundt om i verden, og hennes film Deconstruction Workers ble distribuert i USA og vist på prestisjetunge festivaler som Clermont-Ferrand, Annecy og Tribeca Film Festival.
I 2006 var Kajsa med å grunnlegge animasjonsfestivalen Frame by Frame. Hun er også lærer i animasjon ved Westerdals School of Communication.