Tårnet

25 OCT 20:00 Sal 3 (English Version)
27 OCT 18:00 SAL 4 (Norwegian version)

Den 15 mai 1948 ble staten Israel opprettet, til tross for omfattende protester fra palestinerne som bodde i området fra før. Store deler av den palestinske befolkningen ble fordrevet fra sine hjem og over 500 palestinske landsbyer ble ødelagt. Palestinerne kaller 1948-krigen for "al-Nakba", som betyr "katastrofen".

Tårnet er en varm og spennende fortelling om den elleve år gamle jenta, Wardi, og hennes oldefar Sidi, som bor sammen i et 4 etasjer høyt tårn i en flyktningleir i Beirut, Libanon. Helt siden Sidi kom til flyktningleiren i 1948 har han holdt fast på håpet om å returnere til sitt kjære Palestina, men alderdommen har satt ham på andre tanker. Filmen tar oss med på Wardis reise til fortiden gjennom historiene til de fire generasjonene som bor i tårnet, i søken på Sidis tapte håp og sin egen fremtid.

Filmen er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør og manusforfatter, Mats Grorud, mens han bodde i en flyktningleir i Beirut, Libanon.

Info

Norge, Sverige, Frankrike | 2018 | 79:19 |
stop-motion, 2D
Regissør: Mats Grorud
Produksjon: Frode Sobstad (Tenk.TV), Patrice Nezan (Les Contes Modernes), Annika Hellström (Cinenic Film AB)
Animasjon: Pierre-Luc Granjon, Hefang Wei
Selskap: Les Contes Modernes
Regissørens Biografi:

Mats Grorud er norsk animasjonsregissør, og Tårnet er hans første langfilm. Filmen er basert på ekte historier fra intervjuer, samtaler og observasjoner gjort av regissør og manusforfatter, Mats Grorud, mens han bodde i en flyktningleir i Beirut, Libanon.