Ikon

25 OKT / 16:00 / Sal 3
26 OKT / 10:00 / Sal 3

Filmen tar for seg våre forestillinger om fosteret og gir innblikk i hvordan vi har forholdt oss til det ufødte liv fra ca år 1500 og fram til i dag. Med bakgrunn i medisin-historiske fakta undersøkes hva som farger og styrer vår relasjon til fosteret. Fortellingen spenner fra tidlig moderne tro og holdninger til samtidas etikk og politikk.

  • Regissør:Don't Stop the Motion (DSTM)
  • Land:Sverige, 2019
  • Tid:15m
  • Type: Mixed animated techniques
  • Produksjon:DSTM
  • Animasjon:DSTM
  • Company: DSTM

Don’t Stop The Motion (DSTM) er ett prisbelønnet filmkollektiv bestående av fotografer/ filmskapere, designere og tekstkonsulenter som til sammen har produsert et antall animerte filmer. DSTM kombinerer analoge og digitale teknikker for å nå unike uttrykk i hvert prosjekt. De er vant til å bygge opp visuelle uttrykk med hjelp av foto og collage. DSTM drives av en overbevisning om at samarbeid i ulike former videreutvikler og beriker teamets produksjon. DSTMs grunnleggere og drivende krefter er Johanna Hanno og Pontus Johansson, to fotografer og filmregissører med mangeårig erfaring av visuell fortellerteknikk.

DSTM har tidligere produsert animerte filmer for:
Joy´s apartment: Joy (musikkvideo)
Göteborg Stad: Stäng av när du är klar (undervisningsfilm)
Polfärsk (infomasjonsfilm)

For filmen Joy har DSTM vunnet priser i Worldfest – Huston Internationale Film Festival (Texas) og Raindance Film Festival (London).

DSTMs Ikon-team:
Johanna Hanno er utdannet fotograf med mer enn 25 års erfaring som frilansfotograf. Hun er medgrunnlegger av DSTM og har spesiale innen analog scenebygging, filming, lyssetting og grading. Johanna har også vært lærer i fotografi ved Beckmans designskola (Stockhom), og sitter i styret for Animationsakademin i Stockholm.
Pontus Johannsson er utdannet fotograf ved Fotohögskolan (Göteborg), og har mer enn 20 års erfaring som frilansfotograf. Han er medgrunnlegger av DSTM, er regissør, klipper og filmfotograf
Isa Dussauge er forsker i medisinhistorie (disputerte 2008) og animatør/regissør (uteksaminert ved SDI, Stockholm 2015). Dussauge forsket på foster i medisin og etiske debatter på 1900-tallet, og arbeider med formidling.
Halldis Fougner er litteraturviter og har dessuten studert teatervitenskap og filmkunnskap (Universitetet i Oslo), og har lang erfaring i å jobbe med tekst blant annet som frilansjournalist og kommunikasjonsrådgiver. De seneste årene har hun jobbet med manus for DSTM.

Films in the programme