Fredagens høydepunkt - Fredrikstad Animation Festival

Fredagens høydepunkt

Dag to har vært vellykket, med fullspekket saler, blide mennesker og herlig atmosfære – noe FAF er takknemlig for. Nedenfor er noen av høydepunktene for fredagen.

Vi startet dagen med seminarer. Først ut var Chris Ebeling, som snakket om «hva blokkjede-teknologi betyr for spill», og han diskuterte rundt hva NFT og hvordan blokkjeder kan brukes på nye måter.

Det andre seminaret holdt Bee Grandinetti. Hun snakket om prosessen og sin opplevelse rundt den kommersielle siden av bransjen. Hun delte også sin kunnskap med å utvikle prosjekter, og hvordan hennes tilnærming har utviklet seg gjennom årene.

Tredje seminaret ble holdt av æresgjest Morten Thoring. I denne mesterklassen vil Morten dekke både den kunstneriske og kommersielle siden ved å utvikle en animasjonsskole og dyrke animasjonsscenen i det lille produksjonslandet Danmark.

Siste seminar ble holdt av Uri Kranot. Uri og hans partner Michelle sitt arbeid har utvidet seg utover det tradisjonelle. Under dette seminaret diskuterte Uri sine erfaringer med oppslukende historiefortelling. Han fokuserte på «The Hangman at Home» som en plattformopplevelse.

Det var også tilbud for å oppleve VR i kinohallen. Dette var en morsom opplevelse for både store og små.

I Gamlebyen hadde vi også et arrangement «Meet the filmmakers». Her fikk vi møte filmskaperne bak filmene i festivalens konkurranseprogrammer for nordisk-baltiske kortfilmer. Det var muligheter til å spørre hva du ville, vi fikk vite mer om filmene, direkte fra filmskaperne, og få innsikt i ideene, prosessene og teknikken bak filmene.

 

 

I samarbeid med med illustratøren Andreas E. Lund, spiller Death by Unga Bunga konsert. De skapte en unik konsertkveld som smelter sammen bandets musikk og Lunds 3D -animasjon på Gamlebyen Kulturhus. Dette var utrolig!

faf