Fullt program ute nå og to nye gjester til festivalens bransjeseminar klare!

Fullt program for den 23. utgaven av Fredrikstad Animation Festival er ute nå. Programmet består av over 120 filmer, 16 foredragsholdere og gjester fra inn- og utlandet. Også to nye foredragsholdere er bekreftet for festivalens bransjeseminarer, som foregår fredag formiddag.

Fra Sveits kommer kortfilmskaperen Michael Frei som er kjent for sine prisvinnende kortfilmer. Hans nyeste kortfilm Kids, som også blir vist i festivalens ’Best of International short’ program, er transformert til et interaktivt spill for mobile enheter. Frei vil fortelle om den banebrytende prosessen der han og Mario von Rickenbach arbeidet frem prosjektet fra et medium til et annet, med fokus på løsninger mellom de tekniske og de kunstneriske utfordringene.

Regissør Thorbjørn Christoffersen vil holde en ’Making of’ presentasjon av den danske suksessfilmen Rutete Ninja, også under fredagens bransjeseminarer. Filmen er en av få cross-Nordiske suksesser og har blitt sett av flere hundre tusen både i Norge så vel som hjemlandet Danmark.

Festivalens filmprogram er omfattende og gir publikum et dypdykk inn i de nyeste animasjonsfilmene fra hele verden, med et sterkt fokus på Norden og Baltikum.