Torsdagens høydepunkt - Fredrikstad Animation Festival

Torsdagens høydepunkt

Festivalen åpnet med mylder av mennesker, og herlig atmosfære.

Dagen startet med edufest. Her var det to seminarer, som inneholdt foredrag av to anerkjente skandinaviske filmskapere som har internasjonale animasjonskarrierer.

Symposium var også et seminar hadde, med et spennende tema. Animasjon brukes i hele vitenskapen for å formidle vitenskapelige data på en engasjerende og effektiv måte, kondensere informasjon og fjerne komplekse ideer slik at et bredt publikum kan tilegne seg viktig kunnskap.

 

Gjennom dagen hadde vi også åpnet opp muligheten for våre festivalgjester til å prøve VR, i unike områder. Her fikk du ligge i telt, og oppleve VR på sitt beste.

 

FAF åpnet også opp muligheten for at du kunne presentere din portefølje for festivalens profesjonelle gjester og partnere. Her fikk du muligheten til å få tilbakemeldinger fra profesjonelle som Christine Burmeister som er en kreativ produsent og Claus Toksvig Kjaer som er produsent.

 

I samarbeid med den beste vin og sake-baren i Fredrikstad, hoi polloi, presenterte festivalen et utvalg av de beste abstrakte og ikke-figurative animasjonsfilmer fra den internasjonale animasjonsscenen.

 

På tæps hadde vi også et morsomt program, nemlig en quiz spesielt for FAF. Vanligvis har de tradisjonell quiz-torsdag, men nå var quizen dedikert til oss! Her var det fest og morro, samtidig som du fikk brynet deg litt.

 

Åpningsseremonien ble vellykket gjennomført, der tre filmer ble vist. Åpningsfilmen var den norske premieren på den dansk-norske spillefilmen FLUKT i regi av Jonas Poher Rasmussen. Neste var verdenspremieren på den siste kortfilmen fra det Oscar-vinnende norske studioet Mikrofilm Frisørsalongen på Frydenlund, regissert av Hanne Berkaak. Den tredje filmen var den finske kortfilmen Flames av Maja Viitahuhta, filmen hadde festivalpremiere under åpningsseremonien.

Under årets åpningsseremoni ble prisen «Lifetime Achievement Award» delt ut. Den prisvinnende er hedersgjesten Morten Thorning, som har gjort et livslangt verk for den nordisk-baltiske animasjonsfilmen.

Midnight madness; For andre år på rad har våre trofaste partnere, TÆPS, presentert et morsomt program under kveldens festligheter.

faf