Ghibli Festival 24. Mai - Fredrikstad Animation Festival

Ghibli Festival 24. Mai

I samarbeid med Bakgaardsfilm og Fredrikstad Animation Festival arrangerer vi en helaftens Ghibli-festival i Gamlebyen i Fredrikstad. Dagsfestivalen finner sted hos Bakgaardsfilm, med adresse Raadhusgaten 18 B. Få med deg denne unike muligheten til å få med deg den første av tre absolutte klassikere av et knippe japanske animasjonsfilmer fra japanske Studio Ghibli. 3 filmer for én pris! Ghibli festbilletter 200kr for alle tre filmene.

«Min nabo Totoro» er en tidløs japansk animasjonsfilm som følger historien om to søstre, Satsuki og Mei, som flytter til landsbygda med faren sin for å være nærmere moren, som er innlagt på sykehus. I det nye hjemmet sitt oppdager jentene en magisk verden av skapninger og eventyr i den nærliggende skogen. Med hjelp fra de elskverdige skapningene, inkludert den store og koselige Totoro, opplever søstrene en serie fantastiske eventyr mens de navigerer gjennom livets gleder og utfordringer. Filmen fanger essensen av uskyld, vennskap og undring, og er en tidløs klassiker som appellerer til både barn og voksne.

Filmen er full av besjelinger og symbolikk, og kan ses på som et kjærlighetsbrev til et enklere liv. Et fargesprakende eventyr som er spennende og underholdende for både voksne og barn. Kanskje de aller minste får lyst til å sutte på totorommeltotten underveis?

–-

«Det levende slottet» er en fortryllende japansk animasjonsfilm som følger historien om en ung kvinne ved navn Sophie, som blir forbannet av en misunnelig heks og forvandlet til en gammel kvinne. Hun søker tilflukt i det mystiske levende slottet til trollmannen Howl, som vandrer rundt på bein og er drevet av magi. I slottet møter hun en rekke unike og fargerike karakterer, og sammen med dem legger hun ut på et eventyr for å bryte forhekselsen og stoppe krigen som herjer landet. Filmen utforsker temaer som kjærlighet, mot og selvoppdagelse i en fantastisk verden fylt med magi og eventyr.

Miyazakis tiende film er en sterkt kritisk kommentar til krigsmaskineriet, ispedd feminisme og respekt for eldre generasjoner (som også er et velkjent kjennetegn for den japanske kulturen).

Denne filmen vises utendørs – men vi tar værforbehold. Blir det regn flyttes visningen inn.

«Nausicaä – prinsessen fra Vindens dal» er en episk japansk animasjonsfilm som utspiller seg i en postapokalyptisk verden der menneskeheten er truet av giftig jungel og krigførende nasjoner. Handlingen følger den modige og omsorgsfulle prinsessen Nausicaä, som søker å forstå og leve i harmoni med den giftige skogen og dens livsformer. Når hennes fredelige hjemland blir truet av krig, må Nausicaä vise både mot og visdom for å redde sitt folk og oppdage en vei mot fred og forsoning. Filmen utforsker temaer som miljøvern, krig og menneskets forhold til naturen på en gripende og tankevekkende måte.

Filmen ble i sin tid produsert av noen andre enn Studio Ghibli, og kjennetegnes blant annet av en litt annen visuell stil enn de andre fra samme produksjonsselskap. Senere ble filmen imidlertid hentet inn, og er i dag regnet som en fullverdig Ghibli-film i likhet med de andre filmene som Miyazaki har regi på.

3 filmer for én pris! Ghibli festbilletter 200kr for alle tre filmene.

Fredag 24. Mai kl. 17.00
Min nabo Totoro
Animasjon, barnefilm. Japan.
Språk: Japansk
Tekst: Norsk
Lengde: 1t 26 min
Aldersgrense: Tillatt for alle
Regi: Hayao Miyazaki

Fredag 24. Mai kl. 19.00
Det levende slottet
Animasjon, barnefilm, eventyr. Japan.
Språk: Japansk
Tekst: Norsk
Lengde: 2t
Aldersgrense: 6
Regi: Hayao Miyazaki

Fredag 24. Mai kl. 22.00
Nausicaä – prinsessen fra Vindens dal
Sci-fi, animasjon, barnefilm, ungdomsfilm. Japan.
Språk: Japansk
Tekst: Norsk
Lengde: 1t 52 min
Aldersgrense: 12
Regi: Hayao Miyazaki

faf