Golden Gunnar vinnere 2018

28/10/2018

Vinnere, kortfilmkonkurransene 2018

 

Lørdag kveld ble vinnerene av Fredrikstad Animasjonsfestivals kortfilmkonkurranse 2018 hedret med Golden Gunnar-statuetter under avslutningsseremonien holdt i Litteraturhuset i Fredrikstad.

 

Vinnerne var som følger:

 

Golden Gunnar Grand Prix 2018

 

Nakts Pastaigas av Lizete Upite.

 

Juryens kommentar:

Årets Grand Prix-vinner ble valgt for sin evne til å ta oss med inn i en mystisk atmosfære med enkle, men nøye utførte visuelle uttrykk, sitt spektakulære lyddesign og den vakre dialogen som fikk oss til å vandre sammen med figurene.

 

Jury: Christin Berg, David Doutel and Riina Vilén

 

Nordisk-baltisk kortfilm

 

Vinner:

 

Stille av Marianne Bundgaard Nielsen

 

Juryens kommentar:

Vinneren av årets konkurranseprogram er en film som er konsekvent i sin form og skildrer en smertelig hverdag på en usentimental måte. Gjennom sine animerte og originale tablåer viser filmen de stille barna som på hvert sitt vis blir ofre for sine foreldres kamper i tilværelsen. Filmens tematikk er dessverre svært universell og aktuell, og filmen makter å snakke barnas sak på et rørende og stillferdig vis. Dette er et imponerende debutarbeid!

 

Jury: Christin Berg, David Doutel and Riina Vilén

 

Hederlig Omtale:

 

LITTLE BOY av Kristian Pedersen

 

Juryens kommentar:

En sterk fremstilling av atomødeleggelse. Et vakkert visuellt uttrykk kombinert med skremmende lyd gir en intens filmopplevelse. Ved å se tilbake på Hiroshima i 1945 gir filmen et viktig budskap for fremtiden.

 

Jury: Christin Berg, David Doutel and Riina Vilén

 

 

Studentfilm:

 

MUTEUM by Äggie Pak Yee Lee.

 

Juryens kommentar:

Vi har valgt å gi prisen til en film som makter å begeistre på flere plan, dette er en film med humør og overskudd. Filmen er uhøytidelig og fargerik og harselerer med den etablerte kunstens seriøsitet mot barns umiddelbare lekenhet. Animasjonen er presis og streken er elegant, leken og gjennomført.

 

 

Jury: Christin Berg, David Doutel and Riina Vilén

 

 

Oppdragsfilm kortfilmer

 

NÅR KNOKLENE BLIR TIL GELÉ av Kristian Pedersen

 

Juryens kommentar:

Vi følte at vi så talentfulle, instinktive og virutose kunstnere som virkelig fremviste godt animasjonshåndverk innenfor rammene av et kommersielt oppdrag for en klient. Regissøren er et diskrét geni, som har satt sammen detaljer, subtilitet, rytme og forskjellige stiler til en organisk helhet.

 

Filmen er ikke den første til å vise sangtekster på skjermen, men dette var både herlig retro og genuint originalt. Et sterkt konsept, musikalitet i animeringen og sømløst samspill satte prikken over i-en.

 

Jury: Nick Simons, Lena Ólafsdóttir, Mats Grorud

 

 

Barnefilm

 

Vinner:

 

Julenissens fall av Robert Depuis

 

Juryens kommentar:

Årets beste barnefilm er veldig kul. Vi liker sånn den er satt sammen. Den bare tar deg. En utrolig morsom julenisse.

 

Hederlig Omtale:

 

Roboten och valen av Jonas Forsman

Juryens kommentar:

Årets film som får en fortjent oppmerksomhet handler om følelser, sorg og glede. Den får deg til å tenke på fremtiden.

 

Jury: Alva Sofie Apenes Matri (9), Martin Johannes Øraas (9), Mona-Lisa Lawrence (10), Theodor Langgård Jolansen (11), Angelica Louise Bjercke (11)

 

Publikumsprisen

Vitello får en klam kjæreste av Dorte Bengtson