Hisko Hulsing holder masterclass under FAF - Fredrikstad Animation Festival

Hisko Hulsing holder masterclass under FAF

Hisko Hulsing, den nederlandske regissøren bak prisbelønte og vidt anerkjente verk som Undone, Seventeen og Junkyard, vil holde en mesterklasse på FAF 2023.

Hulsing, som startet karrieren sin ved en tilfeldighet mens han studerte kunst og maling, er kjent for sine dystopiske visuelle uttrykk og bruk av rotoskoping. I verk som Junkyard fletter han mesterlig inn sine egne livserfaringer i filmens fortelling, noe som resulterer i en film som treffer publikum.

Hulsing er en allsidig kunstner som ikke bare regisserer, men også skriver, maler og komponerer musikk for sine egne filmer.

Under masterclassen vil Hulsing snakke om sine metoder, hvordan han komponerer scener og animasjon, samt høydepunkter fra sin karrieren.


Sikre deg festivalpass nå og få tilgang til Hulsings masterclass lørdag 21. oktober.


Biografi

Hisko Hulsings (1971) filmer Seventeen og Junkyard ble invitert til en rekke festivaler og vant mange priser, inkludert Grand Prize på OIAF. Ved siden av å skrive, regissere, male og animere for sine filmer, komponerte Hulsing den orkestrale filmmusikken for sine egne filmer.

I 2014 laget Hulsing store animerte sekvenser for Cobain: Montage of Heck, den hyllede dokumentaren om Kurt Cobain. Filmen hadde premiere på Sundance Film Festival og ble lansert på kino over hele verden av Universal Pictures.

Hulsing regisserte begge sesongene av Undone, en animert serie for voksne på Amazon Prime. Undone var på Topp Ti-listene til New York Times, Vanity Fair og Time Magazine og vant juryprisen i Annecy.

I 2022 regisserte Hulsing bonus-episoden av The Sandman for DC Comics, Warner Bros og Netflix kalt A Dream of a Thousand Cats. Den ble utgitt i 2022 og ble sett over 30 millioner ganger i løpet av de første 6 ukene.

faf