Fredrikstad Animation Festival 2019 – Klar, ferdig, gå!

Torsdag 24. oktober markerer starten på tidenes animasjonsfestival i Fredrikstad! Med rekordsalg av festivalpass, et storinnrykk av publikum og anerkjente gjester fra inn- og utland, vil festivalen sette sitt preg på byen når Fredrikstad Kino og Litteraturhuset i Fredrikstad står klare for fire dager fylt med over 120 filmer, 16 gjesteforelesere, tre utstillinger og en rekke andre arrangementer i animasjonens tegn.

Et innholdsrikt program venter når tusenvis av publikummere inntar salene til det som er Nordens ledene festival for animert film. Årets hovedgjest er den kjente serieskaperen Dan Harmon, som er med-skaper av kult-serien Rick and Morty. Harmon eren av vår tids mest anerkjente komedieskapere, og har store fanskarer over hele verden. Fokuset for festivalens filmprogram er konkurranseprogrammet for Nordisk-Baltisk animert film, med utdeling av festivalens pris Golden Gunnar lørdag kveld som et definitivt høydepunkt. Nytt av året er at seks filmer vil konkurrere om prisen for beste Nordisk-baltiske langfilm. Denne konkurransen er helt unik – Fredrikstad Animation Festival står alene om å hylle den utviklingen som animasjonsbransjen i vår del av verden har gjennomgått de siste årene.

Festivalen er også en betydelig arena for animasjonsbransjen, med et omfattende seminar- og bransjeprogram hvor flere anerkjente filmskapere gir en dypere innsikt i sitt arbeid med å skape både publikumssuksesser og prisvinnende filmer. Blant annet kommer Oscar-nominerte Duke Johnson og den suksessrike manusforfatteren Dino Stamatopoulos fra USA for å fortelle om hvordan de lager animasjon for komedie og satire. Den sveitsiske animatøren og regissøren Michael Frei vil snakke om prosessen bak sine cross-media prosjekter, som skaper unike opplevelser innen spill og installasjoner basert på hans prisvinnende kortfilmer. Foredrag av disse med flere gjør årets seminar- og bransjeprogram til noe alle vil ønske å få med seg!

Fredrikstad Animation Festival har vokst jevnt gjennom årene, og med årets rekordoppslutning av publikum og bransje, vil festivalen nok en gang befeste seg som den viktigste visningsarenaen for animasjon i Norge og Norden.