Langfilmer tatt ut til konkurranseprogrammet - Fredrikstad Animation Festival

Langfilmer tatt ut til konkurranseprogrammet

Fredrikstad Animation Festivals konkurranseprogram for nordisk-baltisk animert langfilm arrangeres for andre gang når festivalen går av stabelen fra 22 til 25 oktober. Fem filmer som viser det beste fra animasjonsmiljøet i vår del av verden er valgt ut til å konkurrere om festivalens egen pris Golden Gunnar.

– Årets konkurranseprogram for langfilm inneholder fem helt forskjellige filmer som viser stor fortellerglede, og et mangfold av kreative ideer. Det gror godt i bransjen og her er det valgt ut filmer som imponerende både med høy standard på teknikk og kreativ utfoldelse. Originaliteten, kreativiteten og ønsket om å fortelle unike historier gjorde at vi falt for disse fem filmene, og tror publikum vil gjøre det samme, forteller festivalleder Anders Narverud Moen om utvelgelsen av filmene.

Filmene som er valgt ut:

My Favorite War (Åpningsfilm)
Regi: Ilze Burkovska Jacobsen
Norge/Latvia – 2020

The Old Man Movie
Regi: Mikk Mägi, Oskar Lehemaa
Estland – 2020

Knutsen & Ludvigsen 2: Det Store Dyret
Regi: Rune Spaans, Gunhild Enger
Norge – 2020

Drømmebyggerne
Regi: Kim Hagen Jensen
Danmark – 2020

Jul på KuToppen
Regi: Will Ashurst
Norge – 2020

Filmene vil bli vist under Fredrikstad Animation Festival i perioden fra 22. til 25. oktober på Fredrikstad Kino. Filmene vil også bli tilgjengelig på festivalens digitale plattform, enten i sin helhet eller med lengre utdrag fra filmene.

faf