Mark Burton og Marie-Laure Guisset gjør Masterclass under FAF 2022 - Fredrikstad Animation Festival

Mark Burton og Marie-Laure Guisset gjør Masterclass under FAF 2022

To nye navn føyes til rekken av seminargjester som presenteres under årets animasjonsfestival i Fredrikstad. Regissør og manusforfatter Mark Burton og animatør og animasjonsregissør Marie-Laure Guisset vil holde hver sin Masterclass lørdag 22. Oktober på Fredrikstad Kino. Burton og Guisett har på hver sin kant jobbet på nyere klassiske europeiske animert filmer, Guisett som animatør på Trillingene fra Belleville og The Secret of Kells mens Mark Burton står bak manuset for Wallace and Gromit – The Curse of the Were –Rabbitt og Shaun the Sheep – The Movie, i tillegg til regi for sistnevnte.

I hver sin masterclass vil de dele av sin mangeårige erfaring med store animasjonsprosjekter og kunnskapen bak å lage internasjonale suksesser. Mark Burton er en av skaperne bak mega suksess franchisen Madagaskar og vil gi et dybdykk i utvikling av manus og historier for animasjonsfilm. Marie-Laure Guisset er animasjonsregissør på den nye norske storfilmen Titina og vil snakke om animasjonsfigurers skuespill (acting) og animasjonsstilen i Titina.

Mark Burton er en britisk manusforfatter for film og TV, produsent og film regissør, som for tiden jobber med Paddington 3. Han var en av to manusforfattere og regissører på Sauen Shaun filmen som ble både Oscar- og Bafta nominert for best animerte langfilm i 2015. Senere var han og innvolvert i oppfølgeren Sauen Shaun filmen: Faramgeddon, som ble lansert i 2019. Andre filmer som Burton har jobbet med er Gnomeo & Juliet, Aliens in the Attic og Wallace & Gromit og Varulvkaninens forbannelse, som vant Oscar for beste animerte langfilm i 2006. Mark Burton har også vært med å skrive manuset til Madegaskar, etter en original ide fra ham selv og Billy Frolick.

Marie-Laure Guisset er en animatør og animasjonsregissør basert i Brussel i Belgia. Etter studiene i klassiske animasjon i Bournemouth og Dublin, arbeidet hun forskjellige prisvinnende prosjekter som Trillingene fra Belleville, The Secret of Kells, La mécanique du Coeur, Zombillenium, og Tv-serien The Smurf. Nylig var hun animasjonsregissør for den norske spillefilmen Titina av Kajsa Næss. Guisset jobber med forskjellige formater og teknikker, og elsker å skape live og empati til karakterene, og ikke minst fortelle historier. Med et fokus på essensen, ønsker hun en “Less is more” tilnærming, men hvor man tilfører små detaljer for å trykke på de riktige følelsene. Hun ønsker å få animatørene til å fokusere på hvordan man beveger publikum og ikke nødvendigvis bare karrakterene.

Seminarene er kun tilgjengelig for publikum med Industry All Access Pass, både 4-dagers, studentpass og lørdagspass er gyldig. Bestill pass i dag!

faf