Masterclass med Jérôme Combe fra Fortiche Production under Production Day - Fredrikstad Animation Festival

Masterclass med Jérôme Combe fra Fortiche Production under Production Day

Jérôme Combe, en av grunnleggerne av studioet Fortiche Production som står bak den høyt anerkjente og prisbelønnede Arcane-serien, deltar med seminar under Production Day.

Fredrikstad Animasjonsfestival er veldig glad for også i 2023 få være vertskap for Virke – produsentforeningens Production Day, fredag 20. oktober, under festivalen i Fredrikstad.

Fortiche er kjent for sin unike grafiske stil som blander 2D- og 3D-medier, og Combe, som er ansvarlig for utviklingen av utseendet til Arcane-serien, vil i sin mesterklasse dele fra sitt designarbeid og spennende karriere.

Production Day 2023 har fransk fokus, og vil i tillegg til seminaret med Combe ha en rekke andre anerkjente seminarholdere som vil kunngjøres senere. Skaff deg festivalpass til rabattert pris.


Få tilgang til alle Production Day seminarene med Industry All Access Pass, som selges til redusert pris i en begrenset periode.


Biografi

Jérôme Combe studerte industridesign og ble uteksaminert i 1991. Han bestemte seg da for å kjøpe en datamaskin og lære 3D selv. Som en fan av spillet “Another World” og Eric Chahis arbeid, ba han Chahi om å samarbeide om sitt fremtidige prosjekt, Heart of Darkness (Amazing Studio, 1998).

Deretter utviklet Combe sin profesjonelle erfaringer som regissør og karakterdesigner på forskjellige videospillprosjekter. I begynnelsen av 2000 begynte han å utvikle en 2D/3D-miks (cell shading) med en idé om å skape en egen estetikk, og utvikle en unik «look». Hans ambisjon er å gjøre en forskjell med tradisjonell animasjon for barn og å jobbe målrettet mot et mer voksent publikum. Combe vekslet derfor mellom musikkvideoer med sin egen stil og har vunnet en rekke priser (Respire for Mickey 3D og Thomas Fersen: tildelt Victoires de la musique 2004). Parallelt regisserte han reklamer og gjorde noen reklamekampanjer med Nexus London. Da han fikk i oppdrag å regissere reklamefilmer med Pascal Charrue og Arnaud Delord, bestemte de tre seg for å lage sitt eget Studio, Fortiche Production.

Dette internasjonalt anerkjente animasjonsstudioet, som ligger i Paris, er også kjent for sine samarbeid med store navn innen videospillbransjen som: Ubisoft, Carbine Studios og Riot Games. De har en eklektisk kultur som gjenspeiler deres visjon og måte å arbeide på. De har utviklet en unik grafisk stil som blander 2D- og 3D-medier, kombinert med ambisiøse scener inspirert av kino. Kombinasjonen av denne visuelle stilen og deres narrative ambisjoner gjør Fortiches signatur umiddelbart gjenkjennelig i bransjen. I 2012 produserte og regisserte studioet en musikkvideo for det franske bandet Limousine, kalt La Gaviota, som ble lagt merke til av Riot Games. Deretter kom Riot til dem i 2013 for å regissere og produsere Get jinxed-videoen. Dette startet et langt partnerskap mellom de to selskapene og med Christian Linke, showrunner i Arcane.

Studioet har produsert prosjekter som League of Legends – Rise, League of Legends – K/DA – POP/STARS, League of Legends – Warriors, Coldplay og Gorillaz musikkvideoer og serien Rocket & Groot for Marvel Studios. I 2021 ble serien Arcane utgitt, og markerte nok en milepæl for studioet og teamet. Serien, som er hyllet av kritikerne og publikum, mottok flere Emmy-priser.

faf