Masterclasser med Michaël Dudok de Wit og Elizabeth Hobbs - Fredrikstad Animation Festival

Masterclasser med Michaël Dudok de Wit og Elizabeth Hobbs

Oscar-vinnende regissør, animatør og illustratør Michaël Dudok de Wit, som for mange er kjent for den Oscar-nominerte langfilmen The Red Turtle (2016), er en av de celebre gjestene i Fredrikstad Animation Festivals program.

I tillegg til Dudok de Wit stiller filmskaper og BAFTA-nominerte Elizabeth Hobbs med en masterclass – begge presentasjonene vil streames live fra et profesjonelt TV-studio i London til Fredrikstad kino – og for første gang i festivalens historie vil det være mulig for publikum å følge masterclassene digitalt hjemmefra. Filmjournalist og forfatter Alex Dudok de Wit fra Cartoon Brew vil delta som vert under Masterclassene.

Festivalsjef Anders Narverud Moen gleder seg over å kunne dele disse høydepunktet fra festivalprogrammet.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne presentere høyt anerkjente gjester igjen i 2020. Dette året har gitt oss noen nye utfordringer, og vi har ikke mulighet til å bringe internasjonale gjester til Fredrikstad i samme grad som tidligere år. Vi har benyttet anledningen til å utvikle festivalen, og kan med vår nye digitale plattform nå tilby masterclassene – og mye annet spennende innhold – digitalt til et enda større publikum enn tidligere år.

Michaël Dudok de Wit ble født i Nederland i 1953. Siden 1980 har han bodd i London hvor han har regissert og animert kortfilmer og mange prisbelønnede reklamefilmer for TV og kino. I 1992 skapte han sin kortfilm Tom Sweep , etterfulgt av The Monk and the Fish som ble laget ved studio Folimage, Frankrike. Denne filmen ble nominert til en Oscar og den vant en César. Hans mest kjente kortfilm Father and Daughter vant Grand Prix i Annecy, en Oscar og en BAFTA-pris. I 2004 fullførte han kortfilmen The Aroma of Tea, og han har nylig skrevet og regissert spillefilmen The Red Turtle i Frankrike med Prima Linea Productions. The Red Turtle ble co-produsert av Studio Ghibli (Isao Takahata), Japan. Den ble nominert til en Oscar for beste animerte spillefilm (2017), og den har vunnet Special Prize på Un Certain Regard, Cannes Film Festival (2016), samt en rekke andre internasjonale priser. Michaël illustrerer også barnebøker og holder foredrag om animasjon ved universiteter i Storbritannia og i utlandet.

Elizabeth Hobbs er en filmskaper med base i Øst-London, som har laget animert film i mer enn 20 år. Filmene hennes er eksperimentelle i form og ofte sentrert rundt virkelige mennesker eller hendelser. De benytter ofte teknikker fra hennes bakgrunn innen trykk, men utforsker og strekker grensene for bruk av mediet. Filmene hennes har blitt vist på en rekke internasjonale filmfestivaler og har vunnet mange priser, inkludert en BAFTA-nominasjon for I’m OK (2019). Elizabeth liker å dele sin praksis gjennom workshops og samarbeid med The Creative Research Collective, NIE Theatre og kunstner Emily Tracy. Hun er associate lecturer ved Anglia Ruskin University og University of The Arts, London.

faf