NORDISK-BALTISK FILMKONKURRANSE: STERKE BIDRAG TIL PRESELEKSJONEN - Fredrikstad Animation Festival

NORDISK-BALTISK FILMKONKURRANSE: STERKE BIDRAG TIL PRESELEKSJONEN

Preseleksjonskomiteen: Gina Thorstensen, Nancy Denney-Phelps, Anders Narverud Moen

Påmeldingen til FAF 2023s Nordisk-Baltiske konkurranseprogrammer er nå stengt. Preseleksjonskomiteen kommer til Fredrikstad og vil gjøre sine valg helgen, 8.-9. juli. I år hadde festivalen over 180 påmeldte filmer, med representasjon fra hvert land i Norden-Baltikum-regionen og 16 andre land som samproduksjoner. Dette utgjør omtrent 19 timers visningstid for dommerne! Festivaladministrasjonen var begeistret over å se studenter fra 23 høgskoler og universiteter delta i kategorien for studentfilmer, noe som viser hvor mye animasjonsfeltet vokser.

Preseleksjonsjuryen består av FAFs festivalleder Anders Narverud Moen, journalist Nancy Denney-Phelps og den visuelle kunstneren Gina Thorstensen. Den offisielle festivalutvelgelsen vil bli kunngjort i begynnelsen av august.

Juryen

Nancy Denney-Phelps er en journalist som skriver om europeisk animasjon og festivaler. Hun er også produsent av musikk for animasjon. Sammen med sin komponist/musikermann Nik Phelps, var hun med på å grunnlegge Sprocket Ensemble, som er dedikert til å presentere liveopptredener av originalmusikk med visninger av moderne animasjon fra hele verden. Nancys tekster har dukket opp i publikasjoner som Cartoon og Animatoon, så vel som på hennes vanlige blogg for AWN (Animation World Network). Hun er fast korrespondent for ASIFA/San Francisco og medlem av ASIFA International Board of Directors. Nancy er også en Ambassador At Large for Emile Awards. Hun arbeider som rådgiver for flere animasjonsfestivaler og mottok i 2019 en Lifetime Achievement Award fra Animakom FEST Animation Festival i Bilbao, Spania.

Gina Thorstensen er en visuell kunstner som arbeider innen felt som animasjon, interaktive medier, utsmykning og skulptur. Hennes Virtual Reality-opplevelse Kabaret hadde premiere på International Film Festival Rotterdam i 2023. Hun har jobbet som art director på flere animasjonsfilmer – senest på The Island av Anca Damian – og har regissert mange animerte musikkvideoer. Gina har en B.A. i kunst og design fra La Escola Massana i Barcelona og en M.A. i film og nye medier fra den norske filmskolen.

faf