OBOS deler ut 200 digitale gratisbilletter - Fredrikstad Animation Festival

OBOS deler ut 200 digitale gratisbilletter

Fredrikstad Animation Festival inviterer i samarbeid med OBOS til gratis visning av familievennlig animert kortfilm hjemme i din egen stue.

OBOS som er en flerårig samarbeidspartner av Fredrikstad Animation Festival har muliggjort mange av festivalens familievennlige aktiviteter og filmvisninger i årenes løp, og har et nytt tilbud til sine medlemmer for 2020. I år – som er Fredrikstad Animation Festivals 20års jubileum i Fredrikstad – viser animasjonsfestivalen sitt program både på Fredrikstad Kino og i en digital versjon av festivalen. OBOS deler nå ut billetter til 200 av sine medlemmer som gir digital tilgang til konkurranseprogrammet for Young Audience, som viser det siste og beste innen nordisk-baltisk animasjonsfilm.

Steinar Frølandshagen, regiondirektør i OBOS, gleder seg over å kunne presentere årets variant av OBOS-filmen.

– Fredrikstad Animation Festival er en flott anledning for barn og barnefamilier til å glede seg over god filmkultur kombinert herlig underholdning. Vi er glade for at festivalledelsen kom opp med en veldig fin løsning med «hjemmekino» slik at OBOS-filmen også i år kan presenteres til glede for publikum. Fredrikstad Animation Festival er viktig og setter Fredrikstad på kartet som en by med et allsidig og rikt kulturliv langt utenfor våre egne by- og landegrenser.

Festivalleder Anders Narverud Moen synes den nye løsningen med å tilby visning hjemme er god, og er godt fornøyd med festivalens nye digitale program.

– Vi arrangerer festival i Fredrikstad tilnærmet som normalt med de nødvendige smittevernhensyn, og inviterer alle til å delta. Samtidig vet vi at ikke alle kan eller ønsker delta på denne typen arrangementer nå, og da er vår digitale festival et godt alternativ. Spesielt er det hyggelig å kunne tilby barnefilmprogrammet gratis til 200 OBOS-medlemmer. Så finn frem popcorn og inviter familien på minifestival hjemme!

Fredrikstad Animation Festival er Nordens eldste og største animasjonsfestival, og går av stabelen 22. til 25. oktober 2020. En av grunnpilarene er det nordisk-baltiske konkurranseprogrammet for animert kortfilm med utdeling av festivalens pris, Golden Gunnar. Aktører fra kjente studioer som Pixar, Disney og Aardman har tidligere besøkt festivalen, og 2020 er intet unntak – Michaël Dudok de Wit og andre internasjonale gjester vil delta med masterclasser streamet live fra studio i London. Festivalen er en faglig arena for animasjonsbransjen, og er også viktig for studenter og utdanningsinstitusjoner innenfor animasjon, grafisk design og digital medieproduksjon, samtidig som den satser på publikum i Fredrikstad.

Filmene i programmet Nordic-Baltic Competition – Young Audience finner du her. Barnefilmprogrammet har 6 års aldersgrense.

OBOS-medlemmer kan sende mail til ostfold@obos.no for å motta en digital gratisbillett («førstemann til mølla» prinsippet). Filmprogrammet vil være tilgjengelig digitalt fra den 22. til den 28. oktober.  

Bilde: Sigrid och Natten (Jöns Möllgren)

faf