Online FAF Masterclasses tilgjengelig for passkjøpere - Fredrikstad Animation Festival

Online FAF Masterclasses tilgjengelig for passkjøpere

Gikk du glipp av de mesterlige seminarene som vi presenterte i 2020? Ser du allerede frem til årets utgave av animasjonsfestivalen i Fredrikstad? Alle som investerer tidlig i vårt Earlybird tilbud på festivalpass får digital tilgang på fjorårets Masterclasses, kringkastet fra et profesjonelt tv-studio i London. Seminarene ga innsikt i arbeidet til den Oscar-nominerte animasjonsregissøren Michaël Dudok de Wit, Lizzy Hobbs, en eksperimentell kortfilmskaper, og stop motion animatøren Tim Allen.

Den høyt aktede regissøren og vinner av Oscar for beste animerte kortfilm Michaël Dudok de Wit viser frem sine filmer og sin arbeidsmetode, inkludert hvordan han gikk frem med den Oscarnominerte animerte langfilmen The Red Turtle, som ble produsert i samarbeid med det legendariske japanske animasjonsstudioet Studio Ghibli.

Lizzy Hobbs er en eksperimentell filmskaper, som gjennom sin unike stil og animasjon forteller overaskende historier. Med bruk av forskjellige analoge teknikker, lager hun filmer med et kreativt og kunstnerisk blikk på alt fra historiske hendelser til mytologiske fortellinger. I foredraget hennes, diskuterer hun sin kunstneriske tilnærming for å lage sine unike animasjonsfilmer.

Tim Allen har 20 års erfaring med dukkelangfilmer og stop-motion fra hele verden. Han har vært involvert i produksjoner som Wes Andersons Isle of Dogs og Tim Burtons Frankenweenie, samt en rekkeprisvinnende kortfilmer. I foredrag fra London, forteller han om hans utvikling av håndverket som animatør og hvordan han går frem for å få til liv i karakterene han har vært med å animere.

Fredrikstad Animation Festival 2021 vil foregå i perioden 21. til 24. Oktober, uansett hvilken situasjon man står i med tanke på koronavirus-utbruddet[JS1] . 2020 utgaven av festivalen ga oss mange erfaringer og gjennom utviklingen av digital festival, kan vi garantere at festivalen vil foregå i en eller annen form. Vi vil selvfølgelig følge med på utviklingen gjennom året, og lage en festival etter de smittevernstiltakene som er gjeldende.


 

faf