Programmet er klart! - Fredrikstad Animation Festival

Programmet er klart!

Du kan nå reservere eller kjøpe billetter til våre filmvisninger og arrangementer.

To uker igjen til Nordens viktigste animasjonsfestival går av stabelen, og endelig er programmet klart. Med 102 filmer, 8 seminarer og panelsamtaler og en rekke andre arrangementer for små og store, ønsker Fredrikstad Animation Festival velkommen til fire festivaldager i Fredrikstad by, og på festivalens egen digitale visningsplattform.

Torsdag 8. oktober kl. 12:00 åpner salget av enkeltbilletter og mulighet for å reservere plass på våre filmforestillinger, seminarer og arrangementer for publikum med festivalpass.

Hvis du allerede har kjøpt festivalpass får du en e-post med all den informasjonen nødvendig informasjon.

Her er noen av høydepunktene du kan vente deg under FAF 2020:

Konkurranseprogrammene for nordisk-baltisk animert kortfilm

Festivalens hovedfokus er konkurranseprogrammene for nordisk-baltisk animert kortfilm, i alt 66 filmer er tatt ut i kategoriene for kortfilm, studentfilm, oppdragsfilm og barnefilm. Filmen er de beste produksjonene fra landene Danmark, Estland, Finland, Island Latvia, Litauen, Norge og Sverige. Etter visningene av disse filmene blir det også samtaler med sentrale filmskapere fra kortfilmprogrammene på TÆPS.

Konkurranseprogram for nordisk-baltisk animert langfilm

Fem langfilmer vil bli vist under Fredrikstad Animation Festival som alle viser noe av det beste som foregår i animasjonsmiljøet i Norden og Baltikum. De fem filmene som konkurrerer om festivalens pris for beste animerte langfilm er:

My Favorite War (Norge/Latvia, 2020)
The Old Man Movie (Estland, 2019)
Knutsen & Ludvigsen 2: Det Store Dyret (Norge, 2020)
Drømmebyggerne (Danmark, 2020)
Jul på KuToppen (Norge, 2020)

Masterclasser Live form London

Årets bransjeseminar vil bli sendt direkte til deg fra London. Tre utmerkede regissører og skapere av animasjonsfilm vil gjøre sine presentasjoner fra et profesjonelt studio, for å fortelle publikummet om sitt arbeid og sin tilnærming til produksjonen av animasjonsfilm.

New Nordic Animation

New Nordic Animation er festivalens årlige bransjeforum, og har som mål å gi studioer og andre animasjonsfagfolk en plattform for å vise frem sine nyeste prosjekter, utveksle ideer og utvide sitt internasjonale nettverk. I årets forum vil regissør Yngvild Flikke Sve sammen med tegneserieskaper Inga Sætre presentere arbeidet med hybridfilmen Ninjababy, som er basert på Sætres tegneserieroman Fallteknikk. I tillegg vil studioene Soja fra Sverige og Tumblehead fra Danmark presentere sine nyeste prosjekter.

COVID-19 og festivalen
Selv om det er en glede å kunne ønske velkommen til festival i Fredrikstad et år hvor mange andre kulturarrangementer har måtte avlyse, har Fredrikstad Animation Festival også måtte ta innover seg situasjonen rundt utbruddet av coronaviruset. Derfor har festivalen i 2020 valgt å lansere en digital versjon av festivalen, som lar publikum som er forhindret fra å reise til Fredrikstad få oppleve festivalen hjemme.

Når festivalen torsdag 8. oktober åpner for reservasjoner håper vi flest mulig av vårt publikum vil benytte seg av muligheten og planlegge sine festivaldager slik at vi forhindrer kødannelser i forkant av festivalens forestillinger. Dette vil bidra til å gjøre smitteverntiltakene lettere å følge for både ansatte, frivillige og publikum.

Vi gleder oss til å se dere på en meters avstand!

faf