Programslipp! Inklusiv fullt seminarprogram - Fredrikstad Animation Festival

Programslipp! Inklusiv fullt seminarprogram

Nå er festivalens fullstendige program ute! Programmet inkluderer også festivalens anerkjente masterclasser. Totalt 135 filmer, 24 foredragsholdere og 20 arrangementer og seminarer! Dette er absolutt noe å se frem til!

Se oversikt over alle visninger, seminarer og arrangementer i festivalens tidsplan. 

FAF’s anerkjente masterclass presenterer tre kreative profesjonelle som har markert seg på ulike måter innen animasjon, design, og film. Fredag 22. oktober vil Grant Orchard, skaperen av Hey Duggie,  gi publikum innsikt i hvordan han utviklet seriens idé, design og premiss. Brazilianske Bee Grandinetti, er en prisvinnende animatør, designer og regissør, og vil i sitt foredrag sette søkelys på hvordan man utvikler prosjekter og dele sine erfaringer med å jobbe med den profesjonelle delen av bransjen. Seminarrekken vil avsluttes med et foredrag med den multimedia kunstneren Uri Kranot, som vil fortelle om hvordan han, i samarbeid med sin partner Michelle Kranot, utvikler sine prisvinnende filmer til ulike plattformer som kortfilm, VR og installasjoner.

Grant Ochard har skapt utallige TV-reklamer, og står bak blant annet barne-tv serien Hei Kembo. Han har vunnet en rekke priser som Emmy, Bafta og D&AD- priser. Grant sin særegne stil er avgjørende for hans suksess. I denne masterclassen vil Ochard presentere hvordan han og Studio AKA utviklet Hei Kembo, inkludert seriens idé, premiss og design.

Uri Kranot og hans partner Michelle Kranot sine kjente verk har ekspandert utover det tradisjonelle. Prosjektene de arbeider med, og presenterer, utmerker seg ved at de utvider animasjonsbegrepet utover det tradisjonelle, som inkluderer blant annet tradisjonelle kunsthåndverk, og ny teknologi – i samtidens opplevelser. De er grunnleggerne av produksjonsselskapet TinDrum og ANIDOX, der de fokiuserer på utvikling og produksjon av animerte dokumentarer. I denne masterclassen vil Uri sette søkelys på parets nyeste verk, Hangman at Home, som er en multimedia opplevelsesplattform.

Bee Grandinetti er en animatør, regissør og designer. Grandinetti har utviklet sine ferdigheter verden rundt, og har spesielt erfaring med å lage 2D karakterer fulle av personlighet og varme. I hennes masterclass vil hun fortelle om sin arbeidsprosess og erfaringen det er å jobbe med den kommersielle delen av bransjen. Bee vil dele sine kunnskaper om hvordan utvikle prosjekter for klienter – både store og små. Hun vil gi oss innsikt i hvordan hennes tilnærming til animasjon og design har utviklet seg over årene.

Æresgjest Morten Thorning inngår også i seminarprogrammet til festivalen med masterclasser fredag 22. oktober. Håper du gleder deg like mye som vi gjør!

Les mer om arrangementene her!

Arenaer

Festivalen vil foregå på ulike arenaer i Fredrikstad sentrum. Lurer du på hvilke arenaer det er? Informasjonen står nedenfor.

Fredrikstad kino
Den kommunale kinoen i Fredrikstad er festivalens hovedarena, hvor de fleste visningene og seminarene finner sted. Kinoen er en multiplex-kino med seks skjermer, utstyrt med den mest avanserte kinoteknologien. Den har blitt tildelt årets norske kino flere ganger.

TÆPS
TÆPS er en populær lokal bar i Fredrikstad sentrum. Det er et flott sted å ta en drink eller burger, gjennom hele festivalen. Deres vanlige quiz-torsdag kveld vil være tematisert rundt animasjon for å feire festivalen. Senere på kvelden arrangerer de et kortfilmsprogram, Midnight Madness.

Hoi Polloi
Den beste vin- og sakebaren i Fredrikstad. Hoi polloi åpnet i 2019 og ble raskt en partner for festivalen. De vil være vert for kortfilmprogrammet «Abstraction».

Blender Collective
Samarbeidsområdet for FAF-personalet. Dette stedet er tilgjengelig som område der du kan lene deg tilbake, og som møteområde på torsdag og fredag ​​for INDUSTRY ALL ACCESS – passinnehavere.

Gamlebyen Kulturhus
Gamlebyen, en godt bevart og levende festningsby, er en av landets mest populære turistattraksjoner. Gamlebyen Kulturhus ble etablert sommeren 2014 og består av en hall med scene og kafé. Dette er bare en kort gratis fergetur fra sentrum.

Gamlebyen Kino
Gamlebyen Kino ligger i hjertet av gamlebyen i Fredrikstad. Siden 2005 har denne kinoen vært lokalisert i et stengt bakeri med både en utendørs- og innendørs arena. Det er sporadiske anslag på 8, 16 og 35 mm filmer, samt digital visning.

Fredrikstad Bibliotek
Biblioteket åpnet 28. januar 1926. Det har siden vært et kulturelt knutepunkt som et offentlig bibliotek, utstillingsrom og konsertsal. Programmet «VR Exhibited» vil være tilgjengelig for festivaldeltakere, og biblioteket vil også være vert for Character Workshop.

Phønix
Bygningen åpnet med en stort ball 6. januar 1876 da byens borgerlige trengte et selskapslokale. Det var huset til en klubb som heter Fønix hvor de likte å ha samtaler og kortspill inspirert av engelske herreklubber. For å markere avslutningen på den nordisk-baltiske konkurransen, vil det bli avholdt en prisutdeling etterfulgt av en etterfest i denne nyklassiske bygningen.

faf