Programslipp - Fredrikstad Animation Festival

Programslipp

17 dager gjenstår til Nordens viktigste animasjonsfestival går av stabelen, og endelig slippes hele programmet. Med 112 filmer, 16 seminarer og paneldiskusjoner, og en rekke andre arrangementer for store og små, ønsker Fredrikstad Animation Festival velkommen til fire festivaldager i Fredrikstad by, og til festivalens digitale plattform.

DU FINNER HELE PROGRAMMET HER.

Fredag ​​7. oktober kl 12:00 åpnet salget av enkeltbilletter, og mulighet for å reservere plass på våre filmvisninger, seminarer og arrangementer for publikum med festivalpass. Dersom du ikke allerede har kjøpt deg festivalpass, skaff pass i tide så du får plass på arrangementene du ønsker.

Hvis du allerede har kjøpt festivalpass, vil du motta en e-post med all nødvendig informasjon.

 

Her er noen av FAF 2022 høydepunkter:

Konkurranseprogrammer for nordisk-baltiske animerte kortfilm

Festivalens hovedfokus er konkurranseprogrammene for nordisk-baltiske animerte kortfilmer. I år er totalt 68 filmer valgt ut i kategoriene kortfilm, studentfilm, oppdragsfilm og barnefilm. Filmen er de beste produksjonene fra landene Danmark, Estland, Finland, Litauen, Latvia, Norge og Sverige. Flere detaljer her.

Konkurranseprogram for nordisk-baltisk animert spillefilm

Fire spillefilmer vises som en del av konkurranseprogrammet til Fredrikstad Animation Festival. Disse filmene viser alle noe av det beste som foregår i animasjonsmiljøet i Norden og Baltikum. De fire filmene som konkurrerer om festivalens pris for beste animerte langfilm er:

Titina (Kajsa Næss, Norge / Belgia, 2022)

My Love Affair with Marriage (Signe Baumane, Latvia/USA/Luxenburg, 2022)

Little Allan – den menneskelige antenne (Amalie Næsby Fick, Danmark, 2022)

Helt Super (Rasmus A. Sivertsen, Norge, 2022)

Symposium Researching Animation – Nordic Perspective

Vi ønsker å vise en rekke perspektiver i dette symposiet, slik at publikum kan få et bredere syn på noen av utfordringene, temaene og spørsmålene som opptar nordiske forskere nå. I Researching Animation: Nordic Perspectives vil vi stille spørsmål om animasjonsleseferdigheter, mediearkeologi, nye former for samarbeid innen VR, de potensielle helsegevinstene ved videospill, og den politiske viktigheten av å la elevene fortelle sine egne historier.

Animasjonskonventet

Animasjonskonventet er laget av og for animasjonsbransjen. Årets tema er japansk anime, og foredragsholderne er anerkjente produsenter og regissører fra den japanske animasjonsbransjen. Arrangementet er det største med fokus på Japansk anime i Norge noen gang! Det tredelte seminaret har følgende foredragsholdere: Eiko Tanaka, Koji Takeuchi og Yasuhiro Yoshiura. Les mer her.

Masterclasses

Det er tre utmerkede regissører og animasjonsfilmskapere som presenterer Masterclasses i denne utgaven av FAF. Peter de Séve regnes som en av de beste i disiplinen karakterdesign, og er en prisvinnende illustratør. Han blir fulgt av Mark Burton, anerkjent som en av de beste manusforfatterne for animasjon i Europa, som også har bidratt til mange internasjonale kinosuksesser. Og sist, men ikke minst, den dyktige animatøren Marie-Laure Guisset som har jobbet på flere internasjonale produksjoner, inkludert The Secret of Kells og Trillingene fra Belleville.

faf