Rekordstor påmelding til det nordisk-baltiske konkurranseprogrammet

02/07/2019

Mandag stengte påmeldingen for festivalens nordisk-baltiske konkurranseprogram. Tilsammen 163 filmer ble påmeldt i kategoriene for kortfilm, dette er det største antall påmeldte filmer festivalen har opplevd gjennom sin 25 år lange historie. Fordelt på kategoriene er det 49 kortfilmer laget av profesjonelle filmskapere, 44 oppdragsfilmer og 71 studentfilmer. Særlig er det en markant økning i antall studentfilmer, som vitner om at det gror i det nordisk-baltiske animasjonsmiljøet.

Utvalgsjuryen er i full gang med å se filmene, og består i år foruten for festivalleder Anders Narverud Moen, av regissør Malin Erixon fra Sverige og den franske animasjonseksperten Alexis Hunot. Resultatet av utvalget vil bli annonsert i slutten av juli.

Påmeldingsfristen for konkurranseprogrammet for Nordisk-baltisk animert langfilm er 7. August.

Om utvalgsjury-medlemmene

Malin Erixon jobber med illustrasjon og animert film, både på oppdrag og frie kunstneriske produksjoner. Filmene hennes har vært vist på filmfestivaler over hele verden, som Sundance Film Festival og Ottawa International Animation Festival. Filmene har også mottatt flere nominasjoner og priser, som i 2015 da Malin var nominert for Swedish Film Academy Award for Beste kortfilm. Hennes siste filmer inkluderer filmer som Benjamin’s Flowers, But You Are a Dog og Sleep Incidents. For tiden jobber hun med to nye animerte prosjekter, White Male 40 og Garden of Eden.

Alexis Hunot oppdaget animasjon når han dro for første gang til animasjonsfestivalen i Annecy. Selv med en universitetsgrad innen film, var det først da han kom i kontakt med animasjonens fantastiske verden. Han startet som selger og distributør av videokassetter, senere for DVD og spesialiserte seg på det asiatiske markedet, helt til han ble spurt om å skrive for et filmmagasin kalt Storyboard. Flere oppdrag for publikasjoner og tv fulgte, men det var først i 2004 når han skapte et eget nettmagasin dedikert til animasjon, zewebanim.com, at han kunne konsentrere fullt på å skrive om animasjon. Her kunne Alexis publisere nyheter og intervjuer med storheter innen animasjonsfilmen. Samtidig tok han over “Bulles de rêves”, et radioprogram om animasjon. Han har også undervist i bildeanalyse og filmhistorie på forskjellige animasjonsskoler og organisert konferanser i flere land som Frankrike, Japan, Egypt og Moldova.