Charlotte de la Gournerie & Vladimir Kokh - Animation Production Day Part II - Fredrikstad Animation Festival

Charlotte de la Gournerie & Vladimir Kokh – Animation Production Day Part II

Nordisk-Fransk Co-Produksjon

Charlotte de la Gournerie – Sun Creature Masterclass fra co-produsenten og studioet bak Oscar-nominerte filmen Flee fra 2022, om hvordan man kan lykkes med en nordisk-fransk samproduksjon.

Nordic films in France

Vladimir Kokh – KMBO Masterclass fra en av de beste kinodistributørene for animerte langfilmer. Takket være deres erfaring med å lansere nordiske animasjonsfilmer, kan vi lære hvordan man lager en fransk kinosuksess.

Production Day organiseres av Animasjon Norge, en underavdeling av Virke Produsentforeningen, med Frank Mosvold og Thomas Malmonte som prosjektledere, i samarbeid med Fredrikstad Animation Festival. Dette arrangementet støttes av Norsk filminstitutt, Virke Produsentforeningen og Viken Filmsenter.

Participants

Charlotte de la Gournerie

Charlotte de la Gournerie er produsent og medeier ved Sun Creature Studio. Hun produserer for øyeblikket flere større animasjonsprosjekter (både langfilmer og serier) og deler sin erfaring innen produksjon og folkefinansiering i foredrag og forelesninger rundt om i Europa. 

Etter den tredoble nominasjonen i 2022 av Flee i kategoriene Best Animated Film, Best Documentary Film, og Best International Film, ble hun medlem av Oscar®-akademiet. 

Hennes nyeste produksjon er den originale Cartoon Network-serien he Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe (40 x 11), som snart vil bli vist på HBO Max.

Vladimir Kokh

Vladimir Kokh grunnla kinodistribusjonsselskapet KMBO i 2007. Dette er et distribusjonsselskap som er kjent for skreddersydd arbeid tilpasset hver filmlansering, med et mangfoldig utvalg filmer og spesiell vekt på animasjonsfilmer for et ungt og familiepublikum. KMBO hadde omtrent 2 000 000 kinobesøk i 2022 og er blant de 15 beste distributørene i Frankrike. KMBO vant prisen for Best distributor of the year på Cartoon Movie i 2023.

I juli 2021 overtok Kokh det audiovisuelle produksjonsselskapet Les Films de l’Arlequin for å utvikle og produsere animerte programmer for et ungt publikum på fjernsyn. I 2022 grunnla han produksjonsselskapet Fantabulous i samarbeid med Fabrique d’Images-selskapspartnere. Dette selskapet er dedikert til produksjon av animerte spillefilmer for familiepublikum.

faf