Live from London: FAF Masterclasses - Fredrikstad Animation Festival

Live from London: FAF Masterclasses

Årets bransjeseminar vil bli sendt direkte fra til deg fra London. Tre utmerkede regissører og skapere av animasjonsfilm vil gjøre sine presentasjoner fra et profesjonelt studio, for å fortelle publikummet om sitt arbeid og sin tilnærming for produksjonen av animasjonsfilm. Så om du sitter hjemme i god sofaen eller følger med fra ditt forhåndsreserverte sete på Fredrikstad Kino, skal du også i år kunne få oppleve festivalens høyt aktede seminarer.

Oscarvinner for beste animert kortfilm og mesterregissøren Michäel Dudok de Wit vil i sin masterclass vise frem arbeidet han har gjort gjennom mange år som regissør, animatør og illustratør inkludert utviklingen av hans Oscar-nominerte langfilm The Red Turtle som ble produsert av det legendariske japanske animasjonsstudioet Studio Ghibli.

Kortfilmskaper Lizzy Hobbs, er en eksperimentell filmskaper som gjennom sin unike stil, forteller overaskende historier. Med hennes analoge teknikker, byr filmene hennes på et kreativt og fritt kunstnerisk syn på alt fra historiske hendelser til mytiske fortellinger. I Masterclassen hun skal holde som en del av seminarrekken vil hun diskutere hennes tilnærming for å lage filmene og vise hvordan hun går frem for å skape sitt unike uttrykk.

faf