New Nordic Animation - Fredrikstad Animation Festival

New Nordic Animation

Hva skjer i de forskjellige nordiske landene?

Festivalen har invitert fire foredragsholdere fra Danmark, Finland, Sverige og Norge for å presentere deres siste prosjekter. Animasjonsbransjen i alle disse landene er i god vekst og i dette forumet vil de hotteste regissørene, produsentene og studioene fra Norden bli presentert.

Forumet er et samarbeid mellom forskjellige nordiske sammenslutninger for animation i de nordiske landene: SAAVA – den svenske sammenslutningen for animasjon og VFX, ANIS – Animasjonssamenslutningen i Danmark og Finnanimation, en non-profit organisasjon dedikert til promotering av den finske animasjonsbransjen.

Årets foredragsholdere er:

Regissør Rasmus Sivertsen fra Qvisten Animatio, det største animasjonsstudioet i Norge, som vil presentere deres kommende langfilm Helt Super, som er i utvikling. Fra Sverige kommer Mikael Lindbom som leder Dockhus Animation som vil presentere studioet og hva de er involvert i for tiden. Terhi Väänänen er Administrerende Direktør og med-grunnlegger av det finske Turku-baserte studioet Pyjama Films. Hun vil snakke om utviklingen de er i gang med, som seriene Belzebubs og Planet Z.  Sist men ikke minst kommer Irene Sparre, Administrerende direktør og kreativ leder for det danske konsept-, utviklings- og produksjonshuset Sparre Production.

faf