New Nordic Animation - Fredrikstad Animation Festival

New Nordic Animation

Hvert år samler FAF noen av de fremste produsentene, filmskaperne og studioene fra hele Norden til et eget forum hvor formålet er å sette søkelyset på all nyskapingen som skjer innen animasjon i vår del av verden. Forumet er et samarbeid mellom flere nordiske organisasjoner fra animasjonsfeltet, og i år presenteres spennende prosjekter fra hele Norden.

Qvisten Animation ved regissør Will Ashurst vil gjøre en Work-In-Progress av Bukkene Bruse på Badeland, som skal opp på norske kinoer i desember. Fra Sverige vil Nordisk Film og produsent Anna Warfvinge presentere studioets arbeid med å utvikle animerte TV-serier, mens Magnus Igland Møller fra det danske animasjonsstudioet Tumblehead kommer og forteller om studioets suksess med kortfilmer som Svinedrængen, og hvordan de fremskaffer sin unike 3D-stil. I tillegg vil Liisa Vähäkylä presenterer sin bok om nordisk animasjon, som ble lansert tidligere i år.

Participants

Will Ashurst

Will Ashurst startet som tradisjonell animatør og story artist i 2000. Han var med på å skape King Arthur’s Disasters i Storbritannia, som ga ham en BAFTA-nominasjon. Han har bidratt til mange barnefilmproduksjoner, og som regissør hjalp han med en nytolkning av Elias-universet for et internasjonalt publikum i Elias’ New Adventures. Han debuterte som regissør av en langfilm med den prisbelønte Anchors Up, også fra Elias-universet. Han jobber for tiden hos Qvisten Animation og har hatt suksess med filmserien Kutoppen. Hans fjerde spillefilm, Bukkene Bruse på Badeland, vises på kino denne julen.

Anna Warfvinge

Anna Warfvinge er produsent hos Nordisk Film Production i Sverige. Hun har jobbet med film og fjernsyn siden 2010. Karrieren hennes inkluderer arbeid for den svenske allmennkringkasteren SVT, frilansarbeid, og hun har vært ansatt hos Nordisk Film siden 2015. Hennes siste arbeider inkluderer å co-produsere den kritikerroste filmen Unruly av Malou Reymann, samt produksjonen av piloten/kortfilmen Doris & Bettan: Marbella Mayhem. Anna er også en tidligere deltaker i Rotterdam Lab 2021, Young Nordic Producers Club 2021 og Nordic Producers Club+ 2022.

Magnus Møller

Magnus Møller er en av grunnleggerne av Tumblehead Animation Studio, basert i Viborg i Danmark. Han elsker tegneserie-aktig design og animasjon i 3D med en 2D tilnærming til design, modeller og rigg. De siste femten årene har han arbeidet med et utall filmer, spill, reklame og TV-prosjekter, som regissør, designer, lookdev artist, modellmaker og rigger. Han har jobbet med klienter som Disney, Lego, Sony og Google.

faf