Norwegian Highlights and WIP / Nordic-French Collaboration - Animation Production Day Part III - Fredrikstad Animation Festival

Norwegian Highlights and WIP / Nordic-French Collaboration – Animation Production Day Part III

Norwegian Highlights & WIP

Frederick P. N. Howard, Thorkildsen – Storm Films
Cornelia Boysen – Maipo Film
Julian Nazario Vargas – Animaskin

Paneldebatt

Nordisk-fransk samarbeid: Bransjemedlemmer vil dele sine erfaringer med nordisk-fransk samarbeid innen filmproduksjon og distribusjon. Hvordan skal du distribuere filmen din til et internasjonalt marked? Et evig spørsmål alle filmskapere forsøker å finne ut av.

Production Day arrangeres av Animasjon Norge, en avdeling av Virke Produsentforeningen, med Frank Mosvold og Thomas Malmonte som prosjektledere, i samarbeid med Fredrikstad Animation Festival. Dette arrangementet støttes av Norsk filminstitutt, Virke Produsentforeningen og Viken Filmsenter.

Participants

Frederick P. N. Howard

Frederick Howard, studerte ved Westerdals School of Arts, Communication and Technology og Den norske filmskolen. Han arbeider for tiden på sin doktorgrad med fokus på ledelse av tverrfaglige samarbeidsprosesser. Howard er leder for Storm Films og har styreverv i VFX-kraftsenteret Storm Studios. Blant hans anerkjente produksjoner er Tre nøtter til Askepott (2021), Kaptein Sabeltann og skatten i Lama Rama (2014), og co-produksjonen Viking Skool (2022) fra Disney, Samka og Cartoon Saloon, hvor han hadde rollen som eksekutiv produsent og serieskaper. Howard leder for tiden produksjonen av fire godkjente animerte langfilmer.

Cornelia Boysen

Cornelia Boysen er en av Norges mest erfarne produsenter og står bak noen av Norges største kinosuksesser. Hun har produsert et bredt spekter av både animasjons- og live-action-filmer for et bredt publikum, blant dem den animerte trilogien og kinosuksessen om Solan og Ludvig (2013, 2015 og 2018) og vinneren av EFA Young Audience Award fra 2020; Flukten over grensen. Hun er for tiden i produksjon med tre spillefilmer, planlagt utgitt i 2024/2025.

Julian Vargas

Julian Vargas studerte klassisk animasjon ved Høgskulen i Volda. Han har siden 2007 laget over 200 TV-vignetter og levert spesialeffekter til noen av Norges største og mest sette produksjoner. Arbeidene hans har blitt vist på festivaler over hele verden og har vunnet flere priser. I dag jobber han som kreativ leder i Animaskin, et animasjonsstudio han etablerte i 2013.

faf