Spektakulære VR-prosjekter! - Fredrikstad Animation Festival

Spektakulære VR-prosjekter!

I flere år, har festivalen hatt et fokus på VR-produksjoner. Utviklingen av VR i Norden går fremover, og med dets utvikling kan FAF endelig vise flere animerte VR-prosjekter som har markert seg de siste årene. Direktørens merknad:

Fire VR-prosjekter kan oppleves under festivalen. Prosjektene har utmerket seg på hver sin måte, enten kunstnerisk eller gjennom teknisk utvikling, i en internasjonal sammenheng. Vi tror at dette utvalget best representerer en kombinasjon av god animasjon, teknisk utvikling og kunstnerisk jakt.

De fire VR-prosjektene er; Livgivare, The Hangman at Home, Songbird og Et møte mellom Munch og Ibsen.

Livgivare er regissert av Petter Lindblad & Alexander Rönnberg. Året er 2068, og miljøkrisen er i full gang. Det har fullstendig ødelagt planeten vår og ført menneskeheten inn i en kaotisk kamp om overlevelse. Det ble lagt en plan for å evakuere planeten før den blir helt ubeboelig, men det var ikke nok rom på evakueringsskipene. Nå er det siste skipet i ferd med å gå. Kjøp billetter her.

The hangman at home er regissert av Michelle & Uri Kranot. “Hva tenker hangman på når han går hjem om natten fra jobb?». Inspirert av Carl Sandburg-diktet fra 1922, som har samme tittel, utforsker denne oppslukende opplevelsen for en VR-bruker temaer om anerkjennesle og deltakelse. Den handler ikke om å henge mennesker, men om den vanskelige intimiteten som følger det med å være mennesker, og forbindelsen mellom tilskuer, vitne og medskyldige. Kjøp billetter her.

Songbird er regissert av Lucy Greenwell, Michelle & Uri Kranot. Songbird er et eventyr med et mørkt hjerte. Du blir fraktet til øyen Kauai i 1984, og inn i en malt kopi av en frodig skyskog fylt med fargerike fugler. Her blir du invitert til å lete etter den sist kjente ʻōʻō, en ikonisk svart fugl med gule beinfjær og en vakker sang, en fugl sin eksistens som har blitt truet til utryddelse. Kjøp billetter her.

Et møte mellom Munch og Ibsen er regissert av August Volden Skarra, og er en animert kortfilm for VR, om et faktisk møte mellom Edvard Munch og Henrik Ibsen. Møtet foregikk under en Munch-utstilling på Blomqvist kunstgalleri i 1895, og er dokumentert i flere av Munch sine dagbøker. Dette arrangementet, og settet, er gjenskapt fra autentiske arkivkilder. Stemmene som spiller Munch og Ibsen er fremført av skuespillere fra Nasjonalteateret i Norge. Teknikken er stop motion-animasjon for VR, laget på en måte som ikke har blitt gjort tidligere. Kjøp billetter her.

faf