Symposium: Animasjon og vitenskap - Fredrikstad Animation Festival

Symposium: Animasjon og vitenskap

Animasjon brukes i vitenskapen for å formidle vitenskapelige data på en engasjerende og effektiv måte, samle informasjon og fjerne komplekse ideer slik at et bredt publikum kan tilegne seg viktig kunnskap.

Fra infografikk og reklame til kunstfilmer og retorikk, bruker vitenskap animasjon for å kommunisere. I Symposium: Animation and Science, som ble satt sammen i samarbeid med Høgskolen i Volda, vil norske og britiske akademikere debattere og belyse animasjonens bidrag som en kanal til vitenskapelig kommunikasjon. Direkte fra London vil animasjons-produsenten Abigail Addison og professor Serge Mostowy diskutere deres erfaring med å bruke animasjon for å formidle funn fra forsknings-vitenskap. Dr. Samantha Moore skal holde et foredrag, i tillegg til at hun skal lede symposiet som arrangeres torsdag 21. oktober.

Samantha Moore er en internasjonal prisvinnende animasjons-regissør som bor i England. Hun elsker animasjonens glede og eklektiske natur. Samantha har jobbet med forskjellige emner, fra konkurransedyktig dyrking av søte erter, til banebrytende mikrobiologi, arkeologi og nevrovitenskap. Moore jobber for tiden med et kort animert magisk realistisk eventyr om sykdommen dysenteri, «A Language of Shapes» (2022). Hun underviser også i animasjon ved høgskolen i Volda.

Abigail Addison er produsent, programmerer og en regissør hos Animate Projects, et engelsk byrå som produserer prisvinnende, innovative og eksperimentelle filmer. Hun har produsert kortfilmer for Channel 4 sitt program «Random Acts; Silent Signal«, en storstilt kunst- og vitenskaps prosjekt. Hun er også festival-programmerer for Edinburgh International film Festival og London International Animation Festival.

Professor Serge Mostowy er en senior forsker på Lister Institute of Preventive Medicine. I 2018 ble Serge utnevnt til professor i cellulær mikrobiologi ved London School of Hygiene & Tropical Medicine, der laboratoriet hans undersøker nye roller for cytoskjelettet i medfødt immunitet. Han er den fremste forskeren på sitt fagfelt innen medisin.

Ellie Land er en bristisk animasjonsregissør, akademiker og senior foreleser. Hennes prisvinnende animerte dokumentarfilmer har blitt vist på flere internasjonale festivaler og utstillinger. Nylig ble hennes arbeid på spillefilmen Irene’s Ghost nominert til BIFA Award i 2018 og ble av Guardian kåret til en av de beste filmene i 2019. Henne animerte kortdokumentar Bathroom Privileges laget for det britiske filminstitutt vantAHRC REsarch in Film (Animation) Award. Hun er for tiden i produksjon med en pilot på en 360 dokumentar prosjekt kalt Menopause Realities med produksjonsselskapet ForwardSlash Films. Ellie er leder for animasjonsutdanningen ved Northumbria University og medstifter av animation practice as research symporium og sitter redaksjonsrådet for «Animation Practice, Process and Production» journalen. Hun er også medgrunnlegger av animateddocumentary.com.

Husk å få med deg filmprogrammet som følger symposiet dedikert til animasjon og vitenskap hvor også kortfilmen «Loop» inngår, laget av de tre paneldeltakerne.

faf