Takk for i år! - Fredrikstad Animation Festival

Takk for i år!

2022 utgaven av Fredrikstad Animation Festival var en stor suksess med 50% økning i antall billetter til festivalens filmforestillinger, seminarer og arrangementer, i forhold til 2021, som var tidligere rekord.  Festivalen som fysisk gikk av stabelen fra 20. til 23. Oktober er den største animasjonsfestival som noen sinne er arrangert i Norge.

– ”Vi er kjempefornøyd, naturligvis” utaler festivalleder Anders Narverud Moen. ”Festivalen overbeviser publikummet vårt med et sterkt program og god stemning og da kommer folk, og lager enda bedre stemning. Dette har vi jobbet med i mange år med å bygge opp festivalen og det er veldig gøy å sette publikumsrekord to år på rad” fortsetter han.

Festivalens publikum økte fra 4000 billetter til 6000 i 2022, festivalen opplevede også et økt passsalg på 20% som ga utgangspunkt for den kraftige økningen i publikum.

Fredrikstad Animation Festival 2022 var den 26. Utgaven av festivalen, siden oppstarten som Animerte Dager i Oslo i 1994. Festivalen har holdt hus i Fredrikstad siden 2000 og presenter et mangfoldig program med et særlig fokus på nordisk-baltisk animert film. Festivalens digitale utgave er fortsatt tilgjengelig frem til og med søndag 30.10.

Fredrikstad Animation Festival 2023, vil gå av stabelen fra 19. – 22. Oktober med Fredrikstad Kino som hovedarena.

faf