Vinnerne film fra FAF 2022 - Fredrikstad Animation Festival

Vinnerne film fra FAF 2022

Fredrikstad Animation Festival, Nordens viktigste festival for animasjonsfilm gikk av stabelen i slutten av oktober. Med 113 filmer på programmet tilbyr festivalen et stort utvalg av animasjonsfilmer i alle formater. Dette er vinnerne fra festivalens konkurranseprogram for Nordisk-baltisk animert kortfilm.
Visningen er gratis.
Onsdag 23.11 16.00 på TÆPS i Fredrikstad
Torsdag 24.11 19.30 på Salt i Oslo
Filmprogram:
Tales of Zale – Flickering Lights
Regi: Sif Savery
Lengde: 11:30
Zale er usikker hvilken retning livet skal ta, men i møte med en gammel bison, som venter på grønt signal ved et ødelagt lyssignal, blir Zale dratt inn i et håpløst ventespill som truer med å rive ham i stykker. Filmen vant prisen for beste barnefilm, under Fredrikstad Animation Festival 2022.
Troublemaker Tommy
Regi: Rao Heidmets & Pauline Heidmets
Lengde: 15 min
Alle fordeler med et urbant liv, tiltrekker også skogens dyr. Livet i dyrehagen er alles drøm. Filmen vant prisen for beste film for unge publikummere.
Havnesjefen
Regi: Mia Ludvigsen Henriksen & Konrad Hjemli
Lengde: 7 min
Publikumsprisvinner Havnesjefen forteller historien om tittelsvanen, og hvordan han gikk fra å være en småby helt til en jaktet kriminell.
I’ll Be Your Kettle
Regi: Tobias Rud
Lengde: 9 min
En kvinne prøver desperate å følge med på samboerens uvanlige ønsker. Filmen vant festivalens pris for beste nordisk-baltiske kortfilm.
Toleransevinduet
Regi: Julia Torjak
Lengde: 3 min
Informasjonsfilm for RVTS. Filmen van prisen for beste nordisk-baltiske oppdragsfilm.
Sierra
Regi: Sander Joon
Lengde: 15 min
En far og hans sønn holder på å tape et rallycross konkurranse for amatører. For å vinne forvandler gutten seg til et bildekk. Filmen er løselig på basert på regissørens barndom, hvor man blir dratt inn i den surrelastisk verden av bilsport. Filmen vant Grand Prix, som er Fredrikstad Animation Festival sin hovedpris.
faf