Visning av de Oscar-nominerte animerte kortfilmene.

13/02/2019

 

TÆPS i Fredrikstad: Onsdag 20.02.19 kl 18:00

Kulturhuset i Oslo: Søndag 24.02.19 kl 15:00

 

Nysgjerrig på de Oscar-nominerte filmene i kategorien for animert kortfilm. Dagene før prisene deles ut 24. Februar har du mulighet for å se filmene på TÆPS i Fredrikstad og Kulturhuset i Oslo. Dette er en av få offentlige visninger av filmene i Norge og de har aldri tidligere vært vist før.

 

Filmprogram

WEEKENDS

Trevor Jimenez

USA – 2018

15 min

Weekends er fortellingen om en ung gutt som blir flyttet mellom hjemmene til hans nylig skilte foreldre. Surrealistisk, drømmeaktige øyeblikk blander seg inn med virkeligheten i hjemmene til en splittet familie, i denne håndlagde animasjonsfilmen satt til 1980-tallets Toronto. Weekends er laget av Trevor Jimeneze som har lang fartstid fra Pixar og Disney. Kortfilmen er hans første uavhengige produksjon utenfor studioene i Hollywood.

 

ONE SMALL STEP

Andrew Chesworth & Bobbt Pontillas

China – 2018

8 min

Luna, en energisk kinesisk-amerikansk jente med en drøm om å bli astronaut. Helt siden hun så en rakketoppskytning på TV, har Luna holdt fast på drømmen om å stjernene. Luna bor i storbyen, sammen med sin kjære far Chu som forsørger dem med sin lille skoreparasjonsbutikk. Etterhvert som Luna vokser opp, og tar sin utdanning, må hun takle en rekke utfordringer for å oppnå drømmen.

 

LATE AFTERNOON

Louise Bagnall

Ireland – 2017

10 min

Emily finner seg selv helt frakoblet fra verden rundt henne. Hun går gjennom gamle minner for å gjenskape forskjellige øyeblikk fra et langt liv. Emily må se på fortiden for at hun skal fullt forstå nåtiden. Late afteernoon er den siste kortfilmen fra det anerkjente irske studioet Cartoon Saloon, som har vært Oscarnomiert for samtlige av deres langfilmer.

 

BAO

Domee Shi

USA – 2018

8 min

En eldre kinesisk mor, som lider av en tomhetsfølelse etter at barna har flyttet hjemmefra, gjenoppliver morsfølelsen når en av hennes dumplings gjenfødes som en livsglad, fnisete dumplinggutt. Entusiastisk omfavner moren den nye livfulle klumpen, men etterhvert som Dumpling starter å vokse, må moren erkjenne den bittersøte erkjennelsen at ingenting varer lite og nusselig for alltid. Denne kortfilmen er produsert av Pixar Animation Studios, hvor regissør Domee Shi utforsker opp og ned turene i forholdet mellom foreldre og barn gjennom en fargefull, rik og smakfull filter fra de kinesiske immigrasjonsmiljøet i Canada.

 

ANIMAL BEHAVIOR

Alison Snowden & David Fine

Canada – 2018

14 min

Å takle hva som føles naturlig er ikke alltid lett, spesielt for dyr. I den siste filmen til Alison Snowden og  David Fine (Bob’s Birthday)  fem dyr møtes jevnlig for å diskutere deres angstfylte følelsesliv i en gruppeterapi time ledet av Dr. Clement, en hund av en psykoterapeut.