VISNING AV STUDENTARBEID FRA VOLDA

Kulturhuset i Oslo

Kulturhuset i Oslo

Tirsdag 22. Oktober kl 18:00

To dager før Nordens ledene animasjonsfilm vil det være et vorspiel. Vi viser filmer fra unge lovende animatører og filmskapere fra Animasjonslinja ved Høgskolen i Volda, som er Norges første utdanning for animasjon. Skolen har en sterk tradisjon for å presentere nye sterke stemmer innen det norske animasjonsmiljøet. Dagens visning inneholder både de siste bachelorfilmene fra studiet og arbeid som dagens studenter har gjort.  Etter visningen vil det bli en samtale med filmskaperne bak bachelorfilmene i programmet.

Filmprogram:

JAM
Jáchym Nádvorník og Anna Němečková
2min

En jente møter en gitarist. Hun begynner å synge til melodiene hans, men gitaristen virker ikke helt fornøyd.

BRØD
Isak Thesmann Horgar, Silje Lillian Figueiredo, Mia Ludvigsen Henriksen
6 min

Lagerarbeider Wenche er opprørt over at hennes kolleger tar med seg brød hjem fra arbeidsplassen.

Astray
Sondre Johre, Christine Brevik, Joachim Berg og Jakob Fløtre Eiring
5 min

En miserabel mann får livet sitt snudd på hodet når han våkner en morgen og har blitt forvandlet til en delfin.

A World Apart
Kristoffer Caspar Damskau –
2 min

En zombie har spist sin kone og besøker graven hennes for å be om tilgivelse.

Stay in line, don’t get a spine
Adrian
1 min

På 90 tallet så slo en organisasjon bestående av encellede organismer seg sammen for å lage en PSA, for å advare ungdommen mot den nye farlige trenden “evelusjon”.

Children of Kirsch
Silje Lillian Figueiredo, Christine Brevik og Claudia Munksgaard-Palmqvist
2 min

Vi observerer det forvridde mennesket i tomrommet. Vi ser tre barn av Russel A. Kirsch (utvikleren av den første digitale bildeskanneren) prøve å bryte ut fra deres fangenskap. Vi har jobbet rundt skanner-estetikken og ideen om å forvandle noe tredimensjonalt til noe som er todimensjonalt og tilbake til et tredimensjonalt rom igjen.

Festivalvignett – AnimationVolda
Karoline Grønvik
30 sek

Denne vignetten ble laget spesielt som en åpning for Animation Volda festivalen. Til tross for tidsklemma og tekniske utfordringer fikk vi satt sammen et team av studenter og fikk produsert vignetten ferdig til festival start. Dette inkluderer storyboarding, regi, editing, musikk, og selve animasjonen.

Tanabata
Eirik Osnes Heggen
10 min

Når en mørk og mystisk pest inntar den fredelige byen Tanabata, søker byens fugler hjelp på solen, for å løse mysteriet.

Tanabata er en animert kortfilm skrevet og regissert av Eirik Heggen, hvor en eventyr-verden med over 100 karakterer skildres.

Øya
Liliana Marsibil Marcosdottir Mintcheva, Sandra Elise Sandal og Jens Villa
7 min

Sorgen hviler tungt over en liten families hjem etter farens uforklarlig og plutselige bortgang. En dag finner den unge datteren et skjult kart bak et familiebilde. Oppdagelsen tar jenta ut på en farlig ferd i håpet om å finne sin far, og avslører at verden ikke er helt slik som hun trodde.

Reflection
Martine Alexandra Ristvedt
4 min 5 sek

En selvbiografisk kortfilm om en ikke-binær voksen som har vokst opp med aspergersyndrom, og hvordan hin reagerte på hvordan andre reagerte på det.

Et møte mellom Munch og Ibsen
August Volden Skara
3 min

«Et møte mellom Munch og Ibsen» er en omtrent tre minutter lang stop motion-animasjonsfilm laget for Virtual Reality (VR). Filmen tar for seg et faktisk møte mellom Edvard Munch og Henrik Ibsen fra en Munch-utstilling i 1895. Utstillingen fikk hard medfart av kritikerne, men Ibsen, som også hadde blitt møtt med lignende motstand da han var en ung kunstner, oppmuntret Munch. Dette møtet Munch skrevet ned i flere av sine dagbøker, og det er tydelig at ordende fra en såpass etablert kunstner har påvirket Munch.

Showreel
Stine Wexelsen Goksøyr
1 min 30 sek

Stine Wexelsen Goksøyr har en bachelor i animasjon fra Volda, og en bachelor i Visual Arts fra Malmø. Hun har hatt flere utstillinger, og blant annet deltatt på Høstutstillingen og blitt vist på Kortfilmfestivalen i Grimstad. Hun jobber i dag som regissør og animatør hos Babusjka og er for tiden i gang med produksjon av kortfilmen «Hjem» støttet av NFI.

I showreelen viser hun et utvalgt prosjekt hun har gjort hos Babusjka, gjennom studiet i Volda og ved siden av. I de inkluderte prosjektene har hun bidratt som animatør, i tillegg til å regissere, illustrere og lage props osv. I enkelte prosjekter har det vært andre illustratører, der Stine har animert deres materiale. Reelen viser en bredde av teknikker og uttrykk.