Visning av vinnerfilmene i Oslo og Fredrikstad

10/11/2018

  1. oktober ble vinnerfilmene fra årets animasjonsfestival kåret på Litteraturhuset i Fredrikstad. Vi har satt sammen to visninger av animerte kortfilmer dedikert vinnerfilmene fra festivalens konkurranse program for Nordisk-Baltisk animert kortfilm. Kom på gratis visning på følgende tid og sted:

 

21. November, kl 18:00: TÆPS, Fredrikstad

28. November kl 18:00: Kulturhuset i Oslo

 

Filmene som vises er:

 

Little Boy

Regi: Kristian Pedersen

Norge – 2018

Den 6. August 1945, var det to soler over Hiroshima. En av dem var starten på en ny dag. Den andre var atombomben med kodenavn «Little Boy».

 

Quiet / Stille

Regi: Marianne Bundgaard Nielsen

Norge – 2018

Stille dokumenterer følelser fra en barndom, fra mange barndommer. Den uttrykker mørke hemmeligheter uten narrativ, gjennom en serie med malerier. Barn vil ofte beskytte sine voksne av lojalitet. Ansvarsfølelser og trusler stilner dem.

 

The Downfall of Santa Claus / Julenissens fall

Regi: Robert Depuis

Norge – 2018

Det er meningen at julen skal være en magisk tid for alle, men ikke for selveste Julenissen. Hele hans liv er på vei til å kollapse, fordi barn ikke lenger tror på han. Men det er fortsatt én fantasirik liten gutt, som heter Vetle, som tror på han.

 

The Robot and The Whale

Regi: Jonas Forsman

Sverige – 2018

Lobo er en gledessprudlende robot som bor med hennes beste venn Banjo, en nyskjerrig robothund. Sammen hjelper de hverandre å plante trær og redde dyr i nød. En dag møter de en strandet hval på stranden. For å redde hvalen må Lobo overkomme frykten sin for vann, men det er ikke lett – spesielt fordi én eneste dråpe med vann kan antenne Lobo.

 

Vitello Gets a Yucky Girlfriend / Vitello får en klam kæreste

Regi: Dorte Bengtson

Danmark – 2018

Vitello liker ikke å leke med jenter, og jenta, Kamma, hans nye nabo, er definitivt ei jente. Ei jente som sier hun har en crazy hamster. Og Vitello har skikkelig lyst til å se en crazy hamster, men når han kommer på besøk for å se hamsteren, sier plutselig Kamma at han er kjæresten hennes …

Når knoklene blir gelé

by Kristian Pedersen

Norway 2018

Animerte sekvenser fra dokumentaren Når knoklene blir til gelé, om musiker Michael Krohn. Illustrasjonene er basert på Krohns egne tegninger.

 

Muteum

by Äggie Pak Yee Lee

Estland – 2017

I et kunstmuseum bør vi følge godt med og lære, fra utsiden til innsiden, fra det overfladiske til det dypeste, seriøst og oppriktig.

En lærer tar med en gruppe av rampete unger på en omvisning i et kunstgalleri.

 

Night Walks / Nakts pastaigas

Regi: Lizete Upīte

Latvia – 2018

Denne natten har Anna og pappaen hennes bestemt seg for å gå hjem gjennom skogen. Anna tar med en fakkel og pappa tenner den for henne. Den stille skogen er like fortryllende som den er skremmende, og den sterke flammen like beskyttende som den er blendende.