Workshop for unge talenter - Fredrikstad Animation Festival

Workshop for unge talenter

Nok en gang får unge animasjonstalenter mulighet til å utvikle sin ferdighet, møte likesinnede og sette sine ideer ut i live under Fredrikstad Animation Festival i oktober. Workshopen går over to dager, er gratis og skal ledes av art director og animatør Gina Thorstensen.

Dette er et tilbud for ungdom mellom 16 og 20 år som har en interesse for animasjon, design og filmproduksjon, og som ønsker skape og lære mer om dette. Erfaring er ikke et krav – det viktigste er at du har lyst til å lage noe selv.

Gina håper at ungdommene vil sitte igjen med både ny inspirasjon og lære nye teknikker i løpet av workshopen. – For meg er animasjon den mest direkte måten å oversette ideer til bevegelse og film, fordi jeg kan eksperimentere med alle mulige materialer og teknikker under kamera. Jeg håper å inspirere til det samme gjennom workshopen ved å lære bort metoder og illustrere med perler fra animasjonshistorien. 

Workshopen – som er et samarbeid mellom Amandus – Lillehammer Internasjonale studentfilmfestival, E6 – Østfold Medieverksted og animasjonsfestivalen i Fredrikstad – vil ha en leken tilnærming, hvor man lærer gjennom eksperimentering med forskjellige materialer og teknikker. Gina bruker selv et mangfold av utrykk og sjangere i sin kunst som animasjon, illustrasjon, veggmalerier, skulpturer og VR. Arbeidet hennes har blitt vist på et utall utstillinger, i forskjellige publikasjoner i tillegg til filmfestivaler over hele verden. Hun har jobbet som kunstnerisk ansvarlig og designer på flere animasjonsfilmer – senest på den prisvinnende langfilmen Marona’s Fantastic Tale av Anca Damian – og har regissert flere animerte musikkvideoer blant annet for Gotye. Gina er utdannet i kunst og design fra La Escola Massana i Barcelona og har en Master i film og nye medier fra den Norske filmskolen.

E6 – Østfold Medieverksted står for lokaler for workshopen den 24. og 25. oktober. Det er gratis å delta (eventuelle kostnader for opphold dekkes) og søknadsfrist er 13. september.

Påmelding er her.

Her kan du se Gina Thorstensen i aksjon i en annen workshop (spansk tale).

faf