Workshop i animasjon for ungdom - Fredrikstad Animation Festival

Workshop i animasjon for ungdom

Bli med på Nordens største animasjonsfestival og lær mer om hvordan du kan lage din egen animasjonsfilm. Hvis du er interessert i animasjon og film, og går med en drøm om å lage dine egne animasjonsfilmer kan du bli med på workshop med den prisvinnende filmskaper Ida Melum under Fredrikstad Animation Festival.  

Workshopen fokuserer på grunnleggende animasjonsprinsipper for å gi liv og bevegelse til figurer og objekter med stop motion animasjon. Ida vil dele tips og triks han selv tar i bruk daglig i en profesjonell produksjon. Gjennom egen deltagelse vil deltakerne få konkrete oppgaver, som å animere, lære utstyr og verktøy som brukes for å lage stop motion. 

Bli med å animere! 

Praktisk info

Dato: 20. – 22. oktober  
Sted: E6 – Østfold Medieverksted i Fredrikstad
Svarfrist: Løpende 
Kurset er gratis, overnatting dekkes.   

Kurset arrangeres av Fredrikstad Animation Festival i samarbeid med Amandus Internasjonale studentfilmfestival – Lillehammer og E6 – Østfold Medieverksted, med støtte fra Viken Ung.  

Deltagerne er også akkreditert til festivalen og er invitert til festivalens filmvisninger og seminarer som foregår utenom. Eget program kommer. 


Ida Melum er en BAFTA-nominert og Annie-vinnende animasjonsregissør, basert i England og i Sverige. Etter å ha utdannet seg som skuespiller i Norge, udannet hun seg i animasjon ved Universitet i Middelsex, London. Hun har arbeidet som stop-motion animatør på filmer som den BAFTA-vinnende filmen Poles Apart og Facin It, før hun bestemte seg å ta M.A. i animasjonsregi ved National Film and Television School i London. I løpet av tiden på NFTS lagde hun filmene Shopped og OvaryActing, før hun lagde eksamensfilmen Night of the Living Dread i 2021. Nylig arbeidet hun med Attnborough’s Wonder of Song, en naturdokumentar for BBC. For tiden jobber hun freelance og er i utvikling en ny kortfilm.  

faf